~~Problem z instalacja/usunieciem Office'a
Mam 2 kompy.
Instalowalem M$ Office z jednego kompa na Drugim. Zaczalem instalowac na kompie A, natomiast zainstalowalem go na dysku kompa B.
I zdarzyl mi sie format kompa B i teraz nie moge naprawis,zainstalowac, odinstalowac (nic) officea z kompa A. Program ten jest mi b. potrzebny.
Co robic? za kazdym razem pisze ze sciezka jest nieprawidlowa (i podaje stara sciezke ktora przez format jest zmieniona)
Mam XP home.
Jesli to mozliwe–bardzo prosze o rady.
Instalowalem M$ Office z jednego kompa na Drugim. Zaczalem instalowac na kompie A, natomiast zainstalowalem go na dysku kompa B.
I zdarzyl mi sie format kompa B i teraz nie moge naprawis,zainstalowac, odinstalowac (nic) officea z kompa A. Program ten jest mi b. potrzebny.
Co robic? za kazdym razem pisze ze sciezka jest nieprawidlowa (i podaje stara sciezke ktora przez format jest zmieniona)
Mam XP home.
Jesli to mozliwe–bardzo prosze o rady.
Odpowiedzi: 14
ale ja wiem jak sie formatuje :)
chocdzi mi tylko o usuniecie informacji o tych programach z rejestru...
chocdzi mi tylko o usuniecie informacji o tych programach z rejestru...
Aha,,,, to mial byc ikspe ?
o czym ty sapiesz gościu, xp mu radzisz instalować z dyskietki startowej, wiesz o czym mówisz?? :lol: :lol: :lol: :lol:
Włóź płyte z Windowsem do napedu CD.
Włóź dyskietkę startową do napędu FDD.
Sprawdź w Biosie czy napęd dyskietek jest pierwszy . Jeźeli tak jest ok.
Zapisz ustawienia BIOS naciskając F10 i wduszając Y
RESTART
Czekaj
Wybierz : URUCHOM Z OBSLUGA CD
Enter
Czekaj
Jako polecenie wpisz C:
Enter
Wpisz FORMAT C:
Enter
Pozwól mu sformatowac naciskajac T
Enter
Czekaj
Pozwol mu zeskanowac sie SCANDISKIEM .
Jeźeli wszystko bedzie dobrze to instalujesz Windows.
Dalej wiesz co sie robi nie ?
Włóź dyskietkę startową do napędu FDD.
Sprawdź w Biosie czy napęd dyskietek jest pierwszy . Jeźeli tak jest ok.
Zapisz ustawienia BIOS naciskając F10 i wduszając Y
RESTART
Czekaj
Wybierz : URUCHOM Z OBSLUGA CD
Enter
Czekaj
Jako polecenie wpisz C:
Enter
Wpisz FORMAT C:
Enter
Pozwól mu sformatowac naciskajac T
Enter
Czekaj
Pozwol mu zeskanowac sie SCANDISKIEM .
Jeźeli wszystko bedzie dobrze to instalujesz Windows.
Dalej wiesz co sie robi nie ?
ktos inny ma jakies propozycje?
bo to bedzie ostatecznosc... :/
bo to bedzie ostatecznosc... :/
Moja propozyycja:
format c:
Chyba nic innego niepomoźe.Albo naprawa z płyty systemu.Chociaź nigdy jeszcze nie naprwiałem. 8)
format c:
Chyba nic innego niepomoźe.Albo naprawa z płyty systemu.Chociaź nigdy jeszcze nie naprwiałem. 8)
nie da sie nic ;(
co proponujecie?
co proponujecie?
Z płyty się nie da USUŃ/NAPRAW?
i dalej problem.
uzylem system mechanica,
usunalem z rejestru wszystko co wiazalo sie z ms office oraz za pomoca funkcji fix/purge invalid uninstallers uzunalem officea.
w dodaj/usun programy jest dalej wpis– jednak z mala zmiana. teraz nie ma tam juz opcji napraw i usun. teraz nic za pomoca dodaj/usun programy nie mozna z tym zrobic.
co to moze byc?
uzylem system mechanica,
usunalem z rejestru wszystko co wiazalo sie z ms office oraz za pomoca funkcji fix/purge invalid uninstallers uzunalem officea.
w dodaj/usun programy jest dalej wpis– jednak z mala zmiana. teraz nie ma tam juz opcji napraw i usun. teraz nic za pomoca dodaj/usun programy nie mozna z tym zrobic.
co to moze byc?
wielkie wielkie dzieki za linka.
Mam nadzieje,ze jakos sie z tym uporam.
Mam nadzieje,ze jakos sie z tym uporam.
Versja 4 PRO 30 dniowy trial http://www.iolo.com/sm/4pro/download.cfm
BTW: Google górom :mrgreen:
BTW: Google górom :mrgreen:
a gdzie znajde ten programik?
usunięcie polega na fizycznym wywaleniu plikow programu i na wywalniu wpisow z rejestru.
zawsze mozesz ręcznie usunąć tego offica a potem uzyc np programu system mechanic i oczyscic rejestr z wpisow
zawsze mozesz ręcznie usunąć tego offica a potem uzyc np programu system mechanic i oczyscic rejestr z wpisow
Temat przeniosłem do działu Ofice XP
Co do twojego problemu, to wydaje mi się, źe musisz usunąć z rejestru wszystkie wpisy dotyczące ofice'a (lub przynajmniej te dotyczące instalatora tego pakietu).Wydaje mi się, źe dopiero wtedy będzie moźna go zainstalowac ponownie.
Co do twojego problemu, to wydaje mi się, źe musisz usunąć z rejestru wszystkie wpisy dotyczące ofice'a (lub przynajmniej te dotyczące instalatora tego pakietu).Wydaje mi się, źe dopiero wtedy będzie moźna go zainstalowac ponownie.
Strona 1 / 1