Problem z instalacją
Mam problem z zinstalowaniem i uruchamianiem Windy XP–po formacie Millenium nie moge zainstalować Xp dochodzi instalacja do pewnego punktu i komputer sią restartuje sam i odpala ponownie itd.Po przełoźeniu dysku do innego komputera instalacja przebiega normalnie.Po przełozeniu z powrotem System Xp nie uruchamia się tylko dochodzi do pewnego punktu i restartuje się, nawet nie pokazuje niebieskiego ekranu. Prosze oszybką porade co robić. :(
Odpowiedzi: 19
Dziękuje bardzo za wszystkie podpowiedzi i wskazówki –woli wyjaśnienia nie mogąc sobie z tym problemem poradzić oddałem komputer do sklepu i diagnoza jest następująca Padł Procesor– na innym odpala bez problemu na ty nie chodzi.
na 90 % to kosc pamieci.Proponuje zmienic i potestowac na innej kosteczce...
Sprawdze z inną krtą i zobacze czy odpali – jeśli jeszcze ktoś będzie miał jakieś uwagi na ten temat to prosze się podzilić uwagami.
Z kartami nie ma reguł – instalowąłem u siebie w2k/xp na przeróźnych nVidiach – od riv po GF4 i nigdy nie miałem zacięcia instalatora. Natomiast parę razy co najmniej zdarzlo mi się to obserwować na innych komputewrach i to z kartami zgodnymi co do producenta i typu z tymi, które u mnie "szły".
Z dyskiem nigdzie nie latam bo ten drugi komputer mam u siebie. Ale ciekawi mnie jedno jaśli to karta jest winna to dlaczego na moim komputerze instaluje się system jak ja teź mam GeForca i wszystko chodzi bez problemu,chyba jedynie źe są róźnych firm. :oops:
sati:a co to znaczy
:arrow: http://xp.net.pl/art/wpa_w_windowsxp.html
McScr@by:Niezgodność identyfikatora sprzętu jeśli to XP.
loookasz:...no właśnie jest moim zdaniem dokładnie tak jak napisał Rebe niezgodność sprzętu
8) :wink:
no właśnie jest moim zdaniem dokładnie tak jak napisał Rebe niezgodność sprzętu Tylko ja jak zawsze nie wiem czy dobrze zrozumiałem Poco Ty w ogóle tak latasz z tym dyskiem w tą i z powrotem??? Nie moźesz połozyc tego systemu tam gdzi etrzeba tylko u siebie i potem latać z dyskiem ????
sati:a co to znaczy
Że system się nie odpali.
Spróbować teraz mozesz uruchomic instalaytor z płyty i zamiast instalowac naprawić system – moźe jednak pójdzie.
a co to znaczy
Niezgodność identyfikatora sprzętu jeśli to XP.
Odłączłem juź wszystko i nic–ale system zainstalowałem na swoim komputerze i po przeniesieniu dysku na tamten komputer system wogóle nie odpala.Inataluje się taela z informacjami i koniec czarny ekran i zwieszka.
sati:Ale bios wogóle nie był zmieniany ani nic nie było przestawiane
Wobec powyźszego :
Rebe:Pomijając BIOS zacząłbym od odłaczneia wszystkiego poza hdd i grafiką i sprawdził czy instalacjha pójdzie
Jesli nie zmniana karty na inną na czas instalacji – to zresztą juź teź padło w odpowiedzi
Ale bios wogóle nie był zmieniany ani nic nie było przestawiane
Daj reset BIOSu na "domyślny" – co Ci szkodzi zwłaszcza źe piszesz źe na tej karcie instalowałeś bez problemu
Kart to Gforce Mx400,ale nie było z nią źadnych problemów ,atu nagle przy formacie taki problem
Zostaje zmiana karty graficznej na czas instalacji – było o tym parę razy pisane – znowu gdybanie, bo nie wiadomo jaka to karta jest.
Zrobiłem tak jak radziłeś problem pozostaje,zatrzyna instalować się do informacji jak uruchomić system normalniue czy awaryjnie po zatwierdzeniu pojawia się czarny ekran i koniec zwieszka.Bardzo prosze o pomoc
Dotej pory wszystko chodziło bez zarzutu,chciałem zaistalować Xp bo koledze załoźyli internet Lan i na win 98 zrobili nakładke Milenium i kolega mówił źe mu zle chodzi system więc chciałem mu przeinstalować ,a tu klapa.
Nie instalować – to jest najszybsza z porad.
A konfiguracja – sprawdzenie pamięci, aktualizacja BIOS–u, zasilanie itp. ?
Przecieź nic nie napisałeś – swego czasu podobny problem występował gdy dysk był źle spartycjonowany – jakieś błedy na istniejacej partycji ,ale skoro na innnym sprźecie to nie występje to ten element moźna wykluczyć.
Pomijając BIOS zacząłbym od odłaczneia wszystkiego poza hdd i grafiką i sprawdził czy instalacjha pójdzie.
A konfiguracja – sprawdzenie pamięci, aktualizacja BIOS–u, zasilanie itp. ?
Przecieź nic nie napisałeś – swego czasu podobny problem występował gdy dysk był źle spartycjonowany – jakieś błedy na istniejacej partycji ,ale skoro na innnym sprźecie to nie występje to ten element moźna wykluczyć.
Pomijając BIOS zacząłbym od odłaczneia wszystkiego poza hdd i grafiką i sprawdził czy instalacjha pójdzie.
Strona 1 / 1