Problem z instalacją XP

Podczas operacji kopiowania plików instalacyjnych na mój hdd występują mi błendy w instalatorze. Zawsze jest inny bład a tu instalator nie moźe skopiowac np: pid.dll , hid.dll drive.cab ,oembios.bin czy innych plików choć pare minut wczesnije gdy teź sie menczyłem z instalatorem i kopiowałem pliki wszystkio z tymi plikami było oK tylko tym razem instalator ma problemy z innymi i tak w kułko. Pod windowsa nie ma problemu z skopiowaniem całej płyty próbowałem uźywac innych napedów jeszcze raz nagrywac orginalnie płyte. Nawet byłem u kumpla i u niego na jego pirackich płytach występują takie same problemy choc kto inny mu je nagrywał a tak samo jak u mie jakis czas temu nie było zadnych problemów z instalacją. Czyzby Microsoft zrobił bombe czasowa czy co pomocy zanim zainstaluje system musze prubowac co naj miej 8 razy by wszystkie pliki sie skopiowały.[/list]

Odpowiedzi: 12

Juz jakos zainstalowałem ssytem ale problem jest taki ze jest to ruletka raz wszystko skopiuje raz nie. Co tu mźówic moźe załatwie sobie bardzie orginalnego pirata od kumpla :][/list]
FAtman
Dodano
10.11.2003 16:46:22
TAK, teoretycznie tak, chyba ze masz jakies problemy ze sprzetem, ale z tego co pisales to takowych nie masz wiec wszystko powinno pujsc jak po masle. W BIO'sie wylacz jeszcze ochrone antywirusowa.

AHA w BIO'sie wylacz ACPI, bo moze sie okazac iz po zainstalowaniu systemu moze cos w nim zle dzialac, moj kumpel tak mial.
Anonymous
Dodano
10.11.2003 12:29:37
Javi:
Odpalasz kompa z tego dysku z systemem i kopiujesz pliki z płyty windowsa XP z katalogu "i386" na HDD, gdzie ma być Win XP. Potem podpinasz ten dysk do kompa jako MASTER (w BIOSie musisz ustawić aby system ładował się z HDD) i uruchamiasz komputer, wtedy powinien się odpalić instalator WIN XP i powinno być po kłopocie.

Chcę się tylko upewnić:
Rzeczywiście wystarczy skopiować pliki z i386, zmienić botowanie i instalator juź się sam uruchomi ??!!??!! :?:
Anonymous
Dodano
09.11.2003 15:03:32
drake:
najprawdopodobnie masz walnięty ram w kompie
zmień kość na inną i wtedy się zobaczy

Chyba nie czytałes wssystkich postow RAm mam ok nie tylko u mie są takie błedy.
FAtman
Dodano
01.11.2003 12:58:10
najprawdopodobnie masz walnięty ram w kompie
zmień kość na inną i wtedy się zobaczy
drake
Dodano
01.11.2003 12:51:22
NI nie NAGRYWAŁEM NAWET nową płyte tak jak to napisane na cdrinfo 16x. Moźe po prostu instalator jest skopany. U mie w byłej szkole mieli Win xp z zintegrowaną sp1 i w tej wersji juź chyba naprawili bład.
FAtman
Dodano
31.10.2003 20:07:09
FAtman:
Miałem orginalnego pirata

:shock: :shock: :roll:
Płytka chodziła , ale mogła się porysować prawda? I juź nie jest taka jak po wypaleniu.
Seeker
Dodano
31.10.2003 19:59:45
NO moze z tymi piratami przesadzialem ale ta płyta kiedys dzialała ok u wszystkich a teraz sit. Miałem orginalnego pirata a tu jest taki wałek ze raz pliki sie skopiują a raz nie. Tak samo mam z win xp enterprise trzeba przycisnac enter przy komunikacie by pliki sie mogły skopiowac tylko ze nieraz sie nie udaje i trzeba ponownie wlaczac instalator.
FAtman
Dodano
31.10.2003 19:14:54
No proszę, nie wiedziałem, źe mam odobistego obrońcę :)
Co do mojego systemu to mam oryginalny, dostałem razem z obecnym kompem :)
SLAY3R
Dodano
31.10.2003 18:56:21
FAtman:
A co do orginału to wydaje mi sie ze nawet ty masz pirata

Nie wytykaj Slay3rowi takich rzeczy bo moźe być źle :mrgreen: :mrgreen:
Po prostu są "dobrze" zrobione piraty i "źle" zrobione piraty.
Widocznie ty masz tego złego :lol: :lol:
MarcinX
Dodano
31.10.2003 18:50:41
Javi:
Być moźe twój napęd CD nie czyta poprawnie i dlatego błędy występują w róźnych miejscach. Zmień partycje na FAT32, jest to banalnie proste: uruchom komputer z płyty instalacyjnej Win XP i tam wybierasz partycje, na której ma być zainstalowany Win XP. Po wybraniu partycji przekonwertuj ją z NTFS na FAT 32. Teraz najlepiej jak byś miał drugi dysk z jakimś systemem operacyjnym. Wtedy podpinasz ten, na którym ma być zainstalowany Win XP jako SLAVE do tego z sys. operacyjnym. Odpalasz kompa z tego dysku z systemem i kopiujesz pliki z płyty windowsa XP z katalogu "i386" na HDD, gdzie ma być Win XP. Potem podpinasz ten dysk do kompa jako MASTER (w BIOSie musisz ustawić aby system ładował się z HDD) i uruchamiasz komputer, wtedy powinien się odpalić instalator WIN XP i powinno być po kłopocie.

Ciekawe ale dla mnie to jest po prostu zbyt @&$^#@^#
1.Mam nagryware i dvd więc nie jest to problemy z płyta odpadają a to samo dzieje sie u kumpli.
2.Jak ma sie skompresowane i zaszyfrowane pliki to nie moźna konwertować na FAt32 i wogule mam gre która zajmuje 7,6GB a Fat32 ma ograniczenie do pliku który moźe miec rozmia co naj miej 4gb.
3. Niektór biosy mają moźliwosc zmaiany botowania z płyty.
4. Ja mam juź gdzies te instalatory juź jakos system zainstalowalem i bede po prostu przywracał następnym razem sytem z kopi zapasowej.
FAtman
Dodano
31.10.2003 18:37:09
Być moźe twój napęd CD nie czyta poprawnie i dlatego błędy występują w róźnych miejscach. Zmień partycje na FAT32, jest to banalnie proste: uruchom komputer z płyty instalacyjnej Win XP i tam wybierasz partycje, na której ma być zainstalowany Win XP. Po wybraniu partycji przekonwertuj ją z NTFS na FAT 32. Teraz najlepiej jak byś miał drugi dysk z jakimś systemem operacyjnym. Wtedy podpinasz ten, na którym ma być zainstalowany Win XP jako SLAVE do tego z sys. operacyjnym. Odpalasz kompa z tego dysku z systemem i kopiujesz pliki z płyty windowsa XP z katalogu "i386" na HDD, gdzie ma być Win XP. Potem podpinasz ten dysk do kompa jako MASTER (w BIOSie musisz ustawić aby system ładował się z HDD) i uruchamiasz komputer, wtedy powinien się odpalić instalator WIN XP i powinno być po kłopocie.
Javi
Dodano
31.10.2003 17:48:24
FAtman
Dodano:
31.10.2003 11:17:51
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1