Problem z instalacją XP

Problem polega na tym źe podczas instalacji Windowsa XP proces instalacji dochodzi do 26 % (kopiuje w tym momencie plik driver.cab) i wyskakuje błąd.
i nie wiem co z tym zrobic :cry:

Odpowiedzi: 7

izydor:

Seeker – a co to znowu za czary z RAM–ami które nie chodzą pod XP?

Co prawda nie jestem Seeker–em, ale pozwolę sobie odpowiedzieć.
Znaczna część pamięci RAM, którą się posługujemy od czasów w9x/ME w komputerach okaźe się przy próbie przjeścia na XP do wyrzucenia. Kości zawierać beda bowiem błędy, które w poprzendich systemach nie przeszkadząły, a przy XP nawet zainstalować OS–a nie pozwolą.
Wady RAM–u objawiają się przy instalacji systemu – gubienie plików np, potem zaś np. błędami CRC przy próbie zainstalowania aplikacji z płyt. – To tylko przykłady.
Nie śa to pamieci niechodźace pod XP, ale najzwyczajniej w siwcie wadliwe.
Rebe
Dodano
18.04.2004 13:07:04
Nie jasnowidz, tylko biedak który dopiero niedawno mógł sobie pozwolić na kupno legalnego systemu. I trochę tych piratów u siebie poinstalowałem. Miałem z niektórymi te same problemy i pamiętam źe inny dysk
instalował bez problemu. Dziwne, źe nagle RAM–y były dobre.
Sprawdź moźe jeszcze inaczej. Wywal wszystkie karty rozszerzeń, zostaw tylko to co najpotrzebniejsze, czyli kartę graficzną.
Seeker – a co to znowu za czary z RAM–ami które nie chodzą pod XP?
izydor
Dodano
17.04.2004 22:58:32
izydor:
Odpowiadacie tak jakby to był oryginalny legalny dysk instalacyjny. A przecieź tak nie jest. Załatw sobie gdzieś inny dysk i wejdzie.

Jasnowidz ? :shock: Pytia ? –
Wyskakiwanie takiego błędu z mojego doświadczenia i nie tylko/ wyźej podają podobnie/ na 90% świadczy o "nieodpowiedniej" pamięci RAM , która na XP nie będzie pracowała – na innych OS'ach z rodziny 9x i owszem .
Seeker
Dodano
17.04.2004 22:52:58
Odpowiadacie tak jakby to był oryginalny legalny dysk instalacyjny. A przecieź tak nie jest. Załatw sobie gdzieś inny dysk i wejdzie.
izydor
Dodano
17.04.2004 22:12:50
MarcinX – gdyby to był probem z F6 to instalator nie zobaczyłby dysku w ogóle, więc to chyba nie to.
Rebe
Dodano
17.04.2004 21:13:18
Masz dysk SATA ?
Jeźeli tak to dyskietka d driverami.
Coś moźe teź być z partycją.
Poza tym standart,karta grafiki i to co napisano wcześniej.
MarcinX
Dodano
17.04.2004 20:18:48
Pamięć, dysk, instalka. – Do sprawdzenia jakby się kto pytał.
Rebe
Dodano
17.04.2004 19:59:54
Anonymous
Dodano:
17.04.2004 19:14:42
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1