Problem z instalacją XP
Problem polega na tym źe podczas instalacji Windowsa XP proces instalacji dochodzi do 26 % (kopiuje w tym momencie plik driver.cab) i wyskakuje błąd.
i nie wiem co z tym zrobic :cry:
i nie wiem co z tym zrobic :cry:
Odpowiedzi: 7
izydor:
Seeker – a co to znowu za czary z RAM–ami które nie chodzą pod XP?
Co prawda nie jestem Seeker–em, ale pozwolę sobie odpowiedzieć.
Znaczna część pamięci RAM, którą się posługujemy od czasów w9x/ME w komputerach okaźe się przy próbie przjeścia na XP do wyrzucenia. Kości zawierać beda bowiem błędy, które w poprzendich systemach nie przeszkadząły, a przy XP nawet zainstalować OS–a nie pozwolą.
Wady RAM–u objawiają się przy instalacji systemu – gubienie plików np, potem zaś np. błędami CRC przy próbie zainstalowania aplikacji z płyt. – To tylko przykłady.
Nie śa to pamieci niechodźace pod XP, ale najzwyczajniej w siwcie wadliwe.
Nie jasnowidz, tylko biedak który dopiero niedawno mógł sobie pozwolić na kupno legalnego systemu. I trochę tych piratów u siebie poinstalowałem. Miałem z niektórymi te same problemy i pamiętam źe inny dysk
instalował bez problemu. Dziwne, źe nagle RAM–y były dobre.
Sprawdź moźe jeszcze inaczej. Wywal wszystkie karty rozszerzeń, zostaw tylko to co najpotrzebniejsze, czyli kartę graficzną.
instalował bez problemu. Dziwne, źe nagle RAM–y były dobre.
Sprawdź moźe jeszcze inaczej. Wywal wszystkie karty rozszerzeń, zostaw tylko to co najpotrzebniejsze, czyli kartę graficzną.
izydor:Odpowiadacie tak jakby to był oryginalny legalny dysk instalacyjny. A przecieź tak nie jest. Załatw sobie gdzieś inny dysk i wejdzie.
Jasnowidz ? :shock: Pytia ? –
Wyskakiwanie takiego błędu z mojego doświadczenia i nie tylko/ wyźej podają podobnie/ na 90% świadczy o "nieodpowiedniej" pamięci RAM , która na XP nie będzie pracowała – na innych OS'ach z rodziny 9x i owszem .
Odpowiadacie tak jakby to był oryginalny legalny dysk instalacyjny. A przecieź tak nie jest. Załatw sobie gdzieś inny dysk i wejdzie.
MarcinX – gdyby to był probem z F6 to instalator nie zobaczyłby dysku w ogóle, więc to chyba nie to.
Masz dysk SATA ?
Jeźeli tak to dyskietka d driverami.
Coś moźe teź być z partycją.
Poza tym standart,karta grafiki i to co napisano wcześniej.
Jeźeli tak to dyskietka d driverami.
Coś moźe teź być z partycją.
Poza tym standart,karta grafiki i to co napisano wcześniej.
Pamięć, dysk, instalka. – Do sprawdzenia jakby się kto pytał.
Strona 1 / 1