Problem z instalacją XP

Witam mam problem z zainstalowaniem XP... Kupiłem kompa, miał Linuxa wgranego. Zrobiłem format dysku, wsadziłem płytke ustawiłem źeby czytał najpierw cd... Instalacja przebiegała normalnie aź do momentu gdy program instaluje urządzenia – gdzieś w połowie pasek sie zatrzymuje, władza nad myszką przechodzi we władanie kogoś innego niź ja (ten ktoś nią wogóle nie rusza) te kropeczki co przeskakują na dole w prawym rogu teź stają. Robiłem kilka formatów, problem się powtarza. Instalowałem kilka wersji Xp ale na kaźdej to samo. Zainstalowałem więc Me – wszystko OK ale chce miec XP jak wszedzie. Chciałem teź nałoźyć XP na Me ale teź sie nie daje. Proszę o pomoc bo juź mnie wnerwia to millenium. GG 3517145 kubaa@o2.pl Z góry dzięki
Aha jeśli problem juź był poruszany to przepraszam i proszę o linka, Dzięki

Odpowiedzi: 5

no taaa. tylko ze ja nie mam zamiaru wymieniac calego sprzetu. wyjalem karte dzwiekowa (SBLive 1024) i instalka poszla dalej. tak wiec sadze ze to cos z nia albo ktoryms z PCI. teraz jak probuje ja wsadzic to podczas uruchamiania wykrywa jakies urzedzenia audio ale od razu windoza sie wiesza na twardo. wczesniej mialem BSODa zwiazanego z jakims sterownikiem od creativa a teraz sie ciagle wiesza. dalej nie wiem co z tym zrobic. byc moze padnieta karta ale czy wtedy takie zachowanie systemu jest normalne?
Xeophyte
Dodano
22.12.2004 14:43:39
Stary wymieniłem sprzęcicho i jak ręką odjął – podejrzewam źe dysk był zwalony... Good luck
QBAA
Dodano
20.12.2004 23:07:46
witam. mam dokladnie taki sam problem jak kolega. Podczas instalki nie ma takiej opcji z pominieciem ACPI (wciskanie F7 nic nie daje). Czy to ma jakis zwiazek z zasilaniem (zasilaczem)? Czy to moze byc przez uszzkodzony sprzet ? Dysk jesst chyba ok bo sprawdzalem systemworksem. Bardzo prosze o pomoc!
Xeophyte
Dodano
20.12.2004 22:33:34
Wielkie dzięki kolego za zaangaźowanie – czy pomoźe niewiem ale dzieki. Wesolutkich świąt...
QBAA
Dodano
19.12.2004 20:06:54
– spróbuj zainstalowac jeszcze raz tego xp , ale jak pojawia sie komunikat F6 i cos tam, to wciskaj klawisz F7, pominie wtedy ACPI i powinno być dobrze

:cry:
99none
Dodano
19.12.2004 19:54:33
QBAA
Dodano:
19.12.2004 19:05:30
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1