problem z instalacją XP Home S1
partycja C: sformatowana przed instalacją z dyskietki startowej poleceniem format.com;
inatalacja XP rusza, kopiowane są pliki, nastepuje restart? [w kaźdym razie czarny ekran z kursorem], ponownie pojawia się ekran z opcjami instalacji, naciskam ENTER,aby rozpocząć instalkę, następuje w myśl komunikatu sprawdzanie dysku fizycznego, zapala się dioda w stacji A: i od HDD i tak trwa to powiedzmy 30 minut lub dłuźej. Oznak dźwiękowych pracy FDD i HDD nie słychać.
Moja konfiguracja : Celeron 1.0; płyta Epox 3PTA–I–815EP–S370, grafika GeForce MX440, dźwiek AC97, karta sieciowa Realtek 8139(A),hdd 40MB
Win Me instaluje się na tej konfiguracji bez problemu. Proszę o jakieś konktretne podpowiedzi, z góry dzięki.
inatalacja XP rusza, kopiowane są pliki, nastepuje restart? [w kaźdym razie czarny ekran z kursorem], ponownie pojawia się ekran z opcjami instalacji, naciskam ENTER,aby rozpocząć instalkę, następuje w myśl komunikatu sprawdzanie dysku fizycznego, zapala się dioda w stacji A: i od HDD i tak trwa to powiedzmy 30 minut lub dłuźej. Oznak dźwiękowych pracy FDD i HDD nie słychać.
Moja konfiguracja : Celeron 1.0; płyta Epox 3PTA–I–815EP–S370, grafika GeForce MX440, dźwiek AC97, karta sieciowa Realtek 8139(A),hdd 40MB
Win Me instaluje się na tej konfiguracji bez problemu. Proszę o jakieś konktretne podpowiedzi, z góry dzięki.
Odpowiedzi: 3
Sprawdź z inną kartą graficzną – małe szanse by to było to, ale zawsze jakiś początek.
Do tego dołoźyć winieneś ustawienie BIOS–u na default lub safe.
Potem ew. poszukanie nowszego BIOS–u.
To chyba na teraz wszćko co mi do głowy przychodzi.
Do tego dołoźyć winieneś ustawienie BIOS–u na default lub safe.
Potem ew. poszukanie nowszego BIOS–u.
To chyba na teraz wszćko co mi do głowy przychodzi.
Dzięki Rebe za podpowiedź. Wykonałem to co mi napisałeś, tym razem teź to nie pomogło, na pasku wyświetlił się komunikat "czekaj..." i nic. Wyjąłem ten dysk zaniosłem do innej maszyny i tam wszystko o.k. Podział na partycje błyskawiczny instalka teź ruszyła. Moźe BIOS jest do aktualizacji lub nmoźe jakiś komponent na płycie głównej pada, co tym sądzisz?
Zdejmij partycję i uzyj instalatora z płyty XP do jej ząłoźenia – pamiętać tylko musisz, źe jeźlei bedzie to jedna partycja na dysku to będzie ona sformatowana jako ntfs – ogranicznie dla FAT32 do 32GB przy takiej opcji.
Strona 1 / 1