Problem z instalacją WinXp

Mam troche inny problem z instalacją WinXp. :( Komputer podczas instalacji urządzeń zawiesza się. Po restarcie powtarza sie. Po wielu próbach udało się zainstalować ale podczas logowania się zawiesza a w trybie awaryjnym pracuje góra 5–minut(widać tylko posek menu start). To samo jest przy instalacji (win98se, winMe, WinXp Home) przy kopiowaniu danych zawiesza się. Co moźe być tego przyczyną. Dodam, źe komputer to Duron 1200 Gigabyte ... kt133 + sound 256Mb SDRAM PROCOMP GF2 MX–400 64MB (Co w sklepach wciskają ludziom !!!!) :evil:

Odpowiedzi: 3

Najgorsze to, źe ten komputer ma plomby na obudowie i nie mogę do niego zajrzeć. Pamięci ma jakieś VCRAM. W biosie ma moźliwość ustawienia na pamięci prądu??(chyba) na 16 mA lub 24 mA a ma ustawione 16 mA. Najpierw myślałem, źe to wina procka (źle posmarowany) ale pamięci teź mogą być, zresztą w poniedziałek zawoźę go do serwisu – zobaczymy co mi powiedzą ? Czy vcram–y są lepsze czy gorsze od sdram? Instalacje były robione na sformatowanym hdd fdiskiem (win98, winMe) lub poprzez instalke (winXp Pro, WinXp Home) takźe uszkodzony twardziel raczej odpada. Dla oszędności wpieli twardziela razem z DVD?
adik
Dodano
22.12.2002 23:12:11
Fakt moźe być to wina dysku, ale ja raczej stawiałbym na zepsutą pamięć, teź miałem taki przypał źe nic nie chziało się zainstalować, a jak się wreszcie udało zainstalować system (był to wtedy win98) to wieszał się co chwilka. Wymiana pamięci rozwiązała problem.
Takźe warto zwrócić uwagę na ram.
SLAY3R
Dodano
22.12.2002 02:18:43
a dysk jaki??
jak przy kopiowaniu to moźe przez dysk zrub format dysku pełny a jak nie to gwaranzja zostaje.....
mahewa
Dodano
22.12.2002 01:02:56
adik
Dodano:
21.12.2002 22:01:58
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1