Problem z instalacją windowsa XP
Chodzi oto że jak zainstalowałem xp-ka to jest komunikat o ponownym uruchomieniu komputera, komputer się resetuje widać nazwe płyty głównej i gdy ma się pokazywać logo systemu windows xp to nic niema czarny ekran, mryga biała kreseczka w lewym górnym rogu. Niewiem co mam zrobić. powiem jeszcze ze niedawno zmieniałem dysk ale u kolegi śmida... Pomóżcie..
Odpowiedzi: 7
Nie cały,
napisałem ze jak zainstalowało windowsa na dysku po formacie to wtedy pisze ze sie uruchomi za chwile. Uruchamia sie ale do tego momentu co mapisałem w temacie na samym początku. Sory moze zle to zformułowałem...
[quote=fitul694]Chodzi oto że jak zainstalowałem xp-ka to jest komunikat o ponownym uruchomieniu komputera, [/quote]Uścislijmy pewne fakty.
Instalator wymaga restartu po wypakowaniu części plików inicjujących dalszą część instalacji.
Po zainstalowaniu się całego systemu... nie ma wołania o ponowny rozruch. System się uruchamia.
Więc może wyjaśnij, kiedy to się dzieje, bo skoro piszesz, że [b]już zainstalowałeś cały system[/b]... Nie rozumiem tego.
To znaczy dysk był zformatowany sprawdzałem..
-W bios'ie wszystko ok
-zmieniałem konfigyracje dysku tz zmieniałem literki na dyskach. zmieniłem literke na niezformatowanej partycji reset kompa i się nie włączył. Tamten dysk dałem do naprawy ale gościu powiedział że już nic sie nieda zrobić, więc kupiłem nowy ten akualny na którym instaluje Maxtor 20gb
-Instalacje robiłem na tym kompie co niechce odpalić
-KAble jak i sprzęt podpięte ok
-
[quote=fitul694]kupiłem nowy ten akualny na którym instaluje Maxtor 20gb[/quote]Eee... To ma być nowy dysk?
Może masz błędne ustawienia w BIOSie? (np. BIOS nie widzi dysku; może jest on "pominięty" w poszukiwaniu systemu)
Dlaczego przeprowadzałeś reinstalację systemu?
Co zmieniałeś w komputerze przed reinstalacją?
Czy instalację systemu przeprowadzałeś na "komputerze" na którym nie możesz odpalić system?:^o
Czy sprawdziłeś, że wszystkie wtyczki kabli są prawidłowo dociśnięte?
tak prubowalem też nic
[quote=fitul694]niedawno zmieniałem dysk ale u kolegi śmida...[/quote]A u kolegi to sobie może [b]śmidać[/b] do upojenia.
Próbowałeś F8, by wejść w tryb awaryjny?
Strona 1 / 1