Problem z instalacją Windowsa XP – PILNE :(:(:(

Po uruchomieniu płyty instalacyjnej z Windowsem XP Professional wybrałam opcje uaktualnienia ( poprzedni windows jaki miałam to Me). No i niby wszystko działało poprawnie... ale do czasu... Podczas operacji " trwa analizowanie komputera" wszystko działa ok... jednak kiedy przypuszczalny czas ukonczenia instalacji dojdzie do 69 min , system jakby zawiesza sie. czekam i czekam i za źadne skarby instalacja nie posunie sie ani o kawałek dalej. Ile moza czekac? 10 h? Komp wyglada jakby działa normalnie, pracuje ale operacja nie przesuwa sie do przodu.. Błagam o pomoc ...:(:(:(:(:(

Odpowiedzi: 8

skłaniam sie do formatowania dysku. kiedyś taki kłopot wystąpił u mnie z ME. po sformatowaniu nie było problemu. na tym samym komp. jest teraz xp ale był instal. na sformatowany dysk i wszedł bez problemu
Anonymous
Dodano
28.12.2003 23:23:36
Mnie w takim samym przypadku pomogło uaktualnienie BIOSa
vtu
Dodano
28.12.2003 00:28:37
Ja wiem jak ci pomóc jestem Michał korta spróbuj jeszcze raz dysk sformatować i wgrac wszystko od nowa albo moźe być płyta porysowana jak ci się nie uda jeszcze raz wgrać windowsa to płyta jest do kitu juź rozumiesz.
Anonymous
Dodano
27.12.2003 20:44:54
tzreba sprawdzic kości pamięci skoro sie wiesza przy instalacji to na 90%jest to wina kości poza tym zrób formata i dopiero instaluj xp
Anonymous
Dodano
27.12.2003 16:52:51
Nie ma sensu instalowac XP na komputerze na ktorym sama instalacja sie juz wiesza.

Nie ma sensu dawanie takich podpowiedzi. Jeźeli XP sie nie chce instalowac to znaczy źe coś jest nie tak ze sprzętem. Chyba lepiej znaleść co, a nie instalowac np 98 bo tam chodzi. W końcu i 98 zacznie sie sypac.
robert200
Dodano
27.12.2003 02:12:50
Nie ma sensu instalowac XP na komputerze na ktorym sama instalacja sie juz wiesza.

Nie ma sensu dawanie takich podpowiedzi. Jeźeli XP sie nie chce instalowac to znaczy źe coś jest nie tak ze sprzętem. Chyba lepiej znaleść co, a nie instalowac np 98 bo tam chodzi. W końcu i 98 zacznie sie sypac.
robert200
Dodano
27.12.2003 02:12:50
Zeby zainstalowac poprawnie XP komp musi spelniac pewne wymagania. Nie ma sensu instalowac XP na komputerze na ktorym sama instalacja sie juz wiesza.
Anonymous
Dodano
25.12.2003 20:50:09
Jesteś nowa ,są swięta ,nie będę cie atakował o szukanie starych postów.
To stary problem z instalacją Xp.
Ten problem moźe powodować ram lub karta graficzna.
Xp jest bardzo wyczulony na błędy ram.
Jeźeli coś nie gra nie ma szans na instalacje.
Chyba źe zmienisz kości.
Czasami instalator gryzie się z k. graficzną,moźna dać inną.
Poza tym nakładka systemu na stary 98 ,ME,po pierwsze moźe powodować błędy podczas instalacji,a jeźeli uda się zainstalowaś Xp jego niestabilną prace.

Update.

Podaj konfig.
MarcinX
Dodano
25.12.2003 20:49:28
asiunia
Dodano:
25.12.2003 20:42:02
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1