Problem z instalacją windowsa 98
Mam problem z instalacją windowsa 98 a mianowicie che zainstalowac system wkładam dyskietke startową uruchamiam z płyty z katalogu E:\win98\setup potwierdzam i odpala mi czarny ekran program staje i nic sie nie dzieje parycje mam ustawioną dyskietka tez ok mam płyte główną asusa P4P800SE nie wiem co zrobić xp chodzi normalnie ale win98 nie moge zaistalować
Odpowiedzi: 7
Piotrze – moźe i tka, choć pewnie sugestia , którą podał EL NINO tę sprae załatwić powinna . Inna rzecz, źe te cuda z kartą to wychodziły przy XP.
Natomiast jest jeszcze i taka mozliwość ,ze np. dysk jest za duźy – partycjoner z w9x i jego ograniczenie do 64GB przy standardowym podziale, albo w ogóle partycja za duźa by ja w9x obsłuźył jako systemową.
Nie ma praktycznie danych sprzetowych i o sposobie instalacji więc to teź tylko gdybanie, bo moze isę okazać, źe jakiś ntfs gdezieś leźy, a instalator "zapomniał" napisać o "braku" dysku.
krystek21 – podaj pełną konfigurację sprzętową to moze jakiś punkt zaczepienia znajdziemu. Napisz teź, proszę, o tym jak i czym dokonałes partycjonowania HDD.
Natomiast jest jeszcze i taka mozliwość ,ze np. dysk jest za duźy – partycjoner z w9x i jego ograniczenie do 64GB przy standardowym podziale, albo w ogóle partycja za duźa by ja w9x obsłuźył jako systemową.
Nie ma praktycznie danych sprzetowych i o sposobie instalacji więc to teź tylko gdybanie, bo moze isę okazać, źe jakiś ntfs gdezieś leźy, a instalator "zapomniał" napisać o "braku" dysku.
krystek21 – podaj pełną konfigurację sprzętową to moze jakiś punkt zaczepienia znajdziemu. Napisz teź, proszę, o tym jak i czym dokonałes partycjonowania HDD.
krystek21:Mam problem z instalacją windowsa 98 a mianowicie che zainstalowac system wkładam dyskietke startową uruchamiam z płyty z katalogu E:\win98\setup potwierdzam i odpala mi czarny ekran program staje i nic sie nie dzieje parycje mam ustawioną dyskietka tez ok mam płyte główną asusa P4P800SE nie wiem co zrobić xp chodzi normalnie ale win98 nie moge zaistalować
Wymien na czas instalacji karte grafiki.
a rpóbowałeś bootowania z plyty windowsa?
Probowales juz zamiast "setup" odpalic "setupcor" ?krystek21:E:\win98\setup
Ponowie pytanie Endrju – czy partycja sfotmatowana POD system? Fat32?
Czy pod dosem widzisz te partycje?
A ten Windows – plyta nieuszkodzona, wszystkie pliki sa? Wczesniej z niej instalowales system?
Czy pod dosem widzisz te partycje?
A ten Windows – plyta nieuszkodzona, wszystkie pliki sa? Wczesniej z niej instalowales system?
Tak nawet windows na dysk zgrałem instalke i tez czarne tło nie wiem co jest
partycja pod system sformatowana, ustawiona jako aktywna?
Strona 1 / 1
dobra setupcore pomogło i jest git:D