Problem z instalacją windows.
Chciałem dziś przeinstalować Win Xp.Wszystko zmieniłem w Biosie(Pierwsze odpala cię CD)i nic.Wkładam płytę z win do napędu napęd sie kręci lecz nie odpala sie instalator.Komputer normalnie się włącza i przechodzi do normalnej pracy.Miesiąc temu wszystko było OK.POMOCY.PS.Mam trzy instalki Xp na kaźdej jest to samo.
Odpowiedzi: 19
Sorry za offtopic ale chciałem się dowiedzieć, bo mnie to bardzo ciekawi, jak płyty do czyszczenia napędu działają? Jak one to robią, co one robią?
No Panie SDM BRAWOOOOOOO!!!!:)W tym czasie napisał Pan to ,co ja zrobiłem.TAK ,klawiatura jest na USB:)
Sprawa zakończona.Przyczyna była prozaiczna,mianowicie dwa dni temu klawiaturę przełączyłem do gniazda USB (Uźywałem przejściówki)Przed chwilą przełoźyłem klawiaturę w jej pierwotne gniazdo.Wszystko działa poprawnie.Moźe to problem sterowników USB.Nie mam pojęcia zielonego.Jeszcze raz wszystkim dzięki za pomoc.
czy czasmi nowa klawiatura nie jest pod USB :!:
Z nowej klawiatury mogę poruszać sie po Biosie.Na razie zajmę sie napędem(podmiana)starej klawiatury juź nie mam.Dziękuję wszystkim za pomoc
ale z BIOS–a moźesz za pomocą tego nowego Logitecha korzystać?? jeśli nie to podepnij starą klawe
Enter nie pomaga.Ale wiesz co,Faktycznie od poprzedniej instalacji zmieniłem klawiaturę na nową(Logitech)jednak podczas normalnej pracy działa poprawnie
Wygląda na to, źe jednak wina napędu. Zobacz czy Ci się uda na dyskietkę, tak jak opisałem. Mam nadzieję, źe odczyta płytę normalnie, bo jak nie to ta metoda tysz nie zadziała i musisz podmienić napęd.
Do Biosa mogę normalnie wejść i normalnie się po nim poruszać
potwierdz ENTER'em
a do BIOS–a moźesz wejść?? moźe to być wina klawiatury
Dziękowałem Panu UCHO za sugestię i pomoc.Problem nie został rozwiązany:)
Informacja o klawiszu ukazuję sie.Wciskam i normalnie przechodzi do normalnej pracy.Lecz płyta w napędzie sie kręci(słychać)Nie Pali sie jednak źadna dioda na napędzie.
za co dziekujesz, czy juz problem rozwiązany :?:
Płyty są botowane na bank.Dzięki
w pewnym momencie wyskakuje informacja, która mowi o tym aby właczyc dowolny klawisz, czy ukazuje się ta informacja :?:
Dla pewności przeczyść stację płytą czyszczącą. Płyty na pewno botowalne ? Jeźeli wszystko OK i dalej nic to odpal kompa z dyskietki Win98 z obsługą CD Room, przejdź po odpaleniu na CD komendą "cd X:" (gdzie X to litera Twego napędu i bez cudzysłowia) i wpisz "setup" i Enter.
Stacja ma 4,5 roku,jest stara.Wydyję mi się jednak źe dobra poniewaź poza problemami z instalacją działa dobrze
a stacja dobra?? jeśli masz kilka stacji spróbuj wsadzić płytkę do drugiej bo BIOS moźe wykrywać tylko jedną (tak kiedyś miałem)
Strona 1 / 1