Problem z Instalacja Win Xp

Witam mam pewien problem na innym komputerze. Pewnego dnia gdy chce go uruchomić włącza się normalnie aż do momentu puplpitu wtedy jest tylko kursor nic nie można zrobić menadżer zadań nie działa (wyskakiwał komunikat menadżer zadań został wyłączony przez administratora (chociaż ja nim jestem)) i nic się nie dało zrobić tryb awaryjny też nie działał wyskakiwał błąd, chciałem użyć opcji napraw z płytki win xp chodzi o tą drugą opcje napraw tzn zainstaluj win xp--->...--->i jak znajdowało zainstalowany system stary to wtedy chciałem użyć opcji napraw. Wszystko działało dobrze do momentu gdzie w trakcie instalacji system się resetuje i potem pokazuje instalacje ze pozostało 39 minut i po około 30 sek komputer się resetuje i znowu włącza się instalator od momentu ze pozostało 39 minut i po 30 sekundach to samo i tak w kółko..... :neutral: proszę o jakąś poradę/pomoc bo nie spotkałem się nigdy z czymś takim.

Odpowiedzi: 2

Sprawdź na innym komputerze programem typu HDD czy twardy dysk nie jest uszkodzony? Przy okazji sprawdź czy nie uległo uszkodzeniu chłodzenie procesora?
piotr1958
Dodano
04.11.2009 16:44:36
  • Ucho 04.11.2009 22:55:49

[quote=piotr1958]Sprawdź na innym komputerze programem typu HDD czy twardy dysk nie jest uszkodzony? Przy okazji sprawdź czy nie uległo uszkodzeniu chłodzenie procesora?[/quote] I nie tylko. Do sprawdzenia praktycznie cały hardware. Przetestuj pamięci (Memtest, GoldMemory), zasilacz(najlepiej pożyczyć sprawny i zobaczyć, ew. sprawdzić napięcia w BIOS-ie, a przy testowaniu sprzętu poodłączać wszystkie zbędne urządzenia jak karty rozszerzeń (poza grafiką, oczywiście :mryellow: ), drukarki, drugi napęd CD, sprawdzić taśmy, dobrze podociskać itd itp etc.

nikt nie pomoże ?;/
Misiosc
Dodano
04.11.2009 15:08:42
Misiosc
Dodano:
21.10.2009 19:06:46
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1