problem z instalacja win xp
W miare moźliwości prosiłbym bardzo o pomoc w rozwiązaniu mojego
problemu.......tj....
Mam trudności z instalacją win xp..konkretnie: w momencie
kopiowania plików potrzebnych do dalszej instalacji wyskakuje
bład w w kopiwaniu plików,informuja mnie zebym sprawdził czy
jest cd z programem itp tak cały czas....(wykluczylem bład cd–
sprawdzalem z innymi plytkami) wydaje mi sie ze przyczyna lezy
gdzies indziej ale gdzie????????????? moze jest cos nie tak z
biosem albo nie odpowidnia płyta,procesor...mam AMD Duron 700
Mhz,Riva NTN......
Z góry dziekuje..
Z powaźaniem Mateusz Gancarz
netmati@wp.pl
problemu.......tj....
Mam trudności z instalacją win xp..konkretnie: w momencie
kopiowania plików potrzebnych do dalszej instalacji wyskakuje
bład w w kopiwaniu plików,informuja mnie zebym sprawdził czy
jest cd z programem itp tak cały czas....(wykluczylem bład cd–
sprawdzalem z innymi plytkami) wydaje mi sie ze przyczyna lezy
gdzies indziej ale gdzie????????????? moze jest cos nie tak z
biosem albo nie odpowidnia płyta,procesor...mam AMD Duron 700
Mhz,Riva NTN......
Z góry dziekuje..
Z powaźaniem Mateusz Gancarz
netmati@wp.pl
Odpowiedzi: 15
Walnięte kości Ram'u to zmora naszych czasów. Ale problemem nie jest ich uszkodzenie czy błąd produkcyjny, tylko współpraca z płytą główną. Oczywiście, moźna wyjść z załoźenia, źe lepsze płyty z lepszymi kostkami nie będą robić problemów. Ludzie jednak mają róźne płyty główne i róźne Ram'y, stąd między innymi problemy z instalacją XP'ka. W codziennej praktyce jak napotykam ten problem, zmieniam kostkę na inną i próbuję czy pójdzie (plus ustawienia dot. pamięci w Biosie). "Walnięta" kostka na jednym kompie, śmiga na innym i odwrotnie. "Walnięta" kostka wraca z reklamacji jako "pełnosprawna", co dowodzi tego co mówię. Aha, mówię o starych (Dim 133) pamięciach (no, nie takich starych :–))).
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Sweet,
ta "innosc" oznacza dla mnie jedynie to, ze sa walniete, niepelnowartosciowe, spieprzone, itd, itd :wink: .
No i moze beda chodzic nie na innym kompie, ale na innym systemie – w9x.
U Ciebie akurat system idzie na tych "innych" kosciach po instalacji, ale wierz mi, ze jestes jedynym znanym mi przypadkiem. Oczywiscie nie mam nic zlego na mysli piszac "przypadek" :lol: :wink: .
ta "innosc" oznacza dla mnie jedynie to, ze sa walniete, niepelnowartosciowe, spieprzone, itd, itd :wink: .
No i moze beda chodzic nie na innym kompie, ale na innym systemie – w9x.
U Ciebie akurat system idzie na tych "innych" kosciach po instalacji, ale wierz mi, ze jestes jedynym znanym mi przypadkiem. Oczywiscie nie mam nic zlego na mysli piszac "przypadek" :lol: :wink: .
Z całym szacunkiem EL NINO, ale one walnięte nie są (na innym kompie będą działały bez zarzutu). One są po prostu "inne".
Z całym szacunkiem EL NINO, ale one walnięte nie są (na innym kompie będą działały bez zarzutu). One są po prostu "inne".
Wymienic bo sa walniete. A w98 bedzie chodzil prawie na wszystkim :P .
do tej pory mialem win 98 i na tych kosciach dzialal bez problemu.....teraz udalo mi sie zainstalowc XP ale musialem wyjac 2 pozostale kosci i chodzi mi na 64 ramach.jak chce je z powrotem wlozyc to win xp sie resetuje....no i co dla xp trza zmienic kosci???????!!!!!!!!!!! :shock:
A tak swoją drogą, dałbym sobie odciąć, źe w98 by na tych kościach postawił bez bólu. XP jest q..ko wraźliwy na takie rzeczy i co tu duźo mówić, to jest jego duźy błąd (inna sprawa, źe przerabiałem to samo z w2000).
Podpowiedziano Ci juz wyzej – sprobuj zmienic kosci pamieci. Ale nie na inne. Na dobre.
a jak to nie pomaga...!!! :( jets ratunek?
W biosie wybieź opcje LOAD default lub coś bardzo podobnego. Jest to zaraz na pierwszej stronie w biosie.
Pozdrówki
Pozdrówki
Pomocy???????
cze.dzięki za odp.Ale duzo mi to nie pomaga.
Choc nie jestem 100% laikiem komputerowym,ale na przestawieniach w Biosie to za bardzo sie nie znam.. Moze mogłbys mi to troche przyblizyc...tj "...ustawienia na bezpieczne"??
dzieki.
Mateusz Gancarz
Choc nie jestem 100% laikiem komputerowym,ale na przestawieniach w Biosie to za bardzo sie nie znam.. Moze mogłbys mi to troche przyblizyc...tj "...ustawienia na bezpieczne"??
dzieki.
Mateusz Gancarz
miałem kiedyś podobny problem podczas instalacji zarówno Win XP, jaki i 2000, i tak jak pisze Sweet Angel, była to wówczas sprawka uszkodzonej pamięci
dzieki za szybką reakcje (odp). z orginalną cd tez próbowałem :? i zawsze jest to sama...nie moze skopiowac x pliku–nacisnij esc(pomin plik)lub enter (probuje dalej)––czasmi enter pomoze i pojdzie dalej ale wkoncu lipa....wyskakuje jakis smieszny niebieski ekran–blad–zakończenie instalacji aby zapobiec uszkodzenia kompa :shock:,dalej cos tam pisza o buforowaniu i zebym wylączyl inne urządzenia...
Ten problem (choć wygląda na problem z CD'kiem), jest zasługą RAM'u. Zmień kość, albo ściągnij ustawienia pamięci na bezpieczne w Biosie. Ja mam stare 64Mb które wtykam do instalacji, a nowe 256 na którym pracuję :–)))).
Strona 1 / 1