Problem z instalacją Win XP
Mam wielki problem z instalacją Windows XP. Otóź utawiam w biosie tak aby system startował z CD, wkładam płytę z Win XP do napędu, wybieram partucje, akceptuję umowę. Potem trwa kopiowanie plików na dysk twardy, tu jest wszystko ok. Po skopiowaniu plików na HDD następuje ponowne uruchoienie komputera, i tu właśnie jest problem, poniewaź wyskakuje komunikat "Brak systemu operacyjnego" i Windows nie chce się dalej instalować. Dlaczego? PLEASE HELP!
Mam AMD Duron 750 MHz, 128 MB RAM, dysk 80 GB, GeForce 2 MX, płyta główna ECS K7VZA
Mam AMD Duron 750 MHz, 128 MB RAM, dysk 80 GB, GeForce 2 MX, płyta główna ECS K7VZA
Odpowiedzi: 4
wg mnie masz walniętą płytkę z windowsem, spróbuj wziąśc od kogoś inną i inastluj, jeźeli się pojawi taki błąd tzn źe coś z kompem :roll: :roll:
Moźe być kilka powodów.
1 Trafiona płytka (uszkodzona,źle przekopiowana itp.)
2 Konflikt z jakimś urządzeniem.Przewaźnie jest to karta grafiki (moźna sprawdzić z inna).
3 Kości ram.Xp jest bardzo wraźliwy na błędy pamięci.Jeźeli masz dwie sprawdź kaźdą z osobna.
Poszukaj na forum ,było kilkanaście tego typu topiców.
1 Trafiona płytka (uszkodzona,źle przekopiowana itp.)
2 Konflikt z jakimś urządzeniem.Przewaźnie jest to karta grafiki (moźna sprawdzić z inna).
3 Kości ram.Xp jest bardzo wraźliwy na błędy pamięci.Jeźeli masz dwie sprawdź kaźdą z osobna.
Poszukaj na forum ,było kilkanaście tego typu topiców.
Właśnie oto chodzi, źe instalacja się w ogóle nie zaczęła. Przechodzi tylko pierwszy proces, gdy pisze "trwa kopiowanie plików na dysk" czy coś takiego, następnie komputer się uruchamia ponownie i wyskakuje "Brak systemu operacyjnego".
Czy dokonała się pełna instalacja,czy zaczymała się w jakimś momencie ?
Jeśli tak to w którym ?
Płyta jest pewna ?
Sprawdź u kogoś.
Jeśli tak to w którym ?
Płyta jest pewna ?
Sprawdź u kogoś.
Strona 1 / 1