problem z instalacją - sterowniki płyty głównej

Witam serdecznie, otóż mam problem z instalacją Windowsa XP pod moją płytą główną - P5B Deluxe, Procesor - Intel Core 2 Duo E6700. Problem polega nad tym, że na początku procesu instalacji, gdy naciskam F6 aby wskazać sterowniki (nie istniejące domyślnie na płycie instalacyjnej) wyskakuje mi błąd, iż "plik iastor.sys jest zepsuty", co jest totalną bzdurą. Ta sama dyskietka podczas instalacji XP 64 nie ma żadnych problemów. Czy to oznacza, że nie mogę zainstalować normalnego XP pod moim sprzętem? Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Odpowiedzi: 3

Skoro : 1. dyskietka zawiera tylko jeden plik iastor.sys 2. dyskietka podczas instalacji XP 64 nie ma żadnych problemów 3. inne wersje pliku dla x64 i x32 ( to już z postu Żółtego ) A wnioski ? Z przykrością informuję, że nie mam smiałości ich przedstawić.
Rebe
Dodano
19.05.2007 14:58:48
  • teh_pp 20.05.2007 04:19:59

[quote=Rebe]Skoro : 1. dyskietka zawiera tylko jeden plik iastor.sys 2. dyskietka podczas instalacji XP 64 nie ma żadnych problemów 3. inne wersje pliku dla x64 i x32 ( to już z postu Żółtego ) A wnioski ? Z przykrością informuję, że nie mam smiałości ich przedstawić.[/quote] Sry, nie zrozumieliśmy się. Dyskietka zawiera wszystkie potrzebne instalatorowi Windows'a pliki włącznie z iastor.sys. Podczas instalacji XP 64 nie wykazuje żadnych problemów ale podczas instalacji XP jest napisane, iż "Plik iastor.sys jest uszkodzony".

Ta dyskietka zawiera tylko jeden plik iastor.sys a napewno nie chodzi tutaj o uszkodzenie dyskietki czy też pliku bo próbowałem na różnych dyskietkach i z różnych źródeł ściągałem tę dyskietkę startową.
teh_pp
Dodano
19.05.2007 14:16:40
Ta sama dyskietka może zawierać inne wersje pliku dla x64 i x32. Czyli jedem może być OK a drugi może być uszkodzony (np z powodu uszkodzonej dyskietki). Sugeruję sprawdzić czy dyskietka jest sprawna i ewentualnie zrobić ją raz jeszcze. XP instalujesz z instalki ze zintegrowanym SP2 ?? Jak nie to zintegruj SP2 z instalka i spróbuj z takiej instalować.
Żółty
Dodano
19.05.2007 02:53:49
teh_pp
Dodano:
19.05.2007 01:49:05
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1