Problem z instalacja sterow audio do Abit NF7 :(

Witam...
Posiadam plyte glowna Abit NF7 na nForce 2...posiada ona zintegrowana karte muzyczna, lecz problem w tym, ze jakikolwiek byl sterownik do niej nie zainstalowal to sie wysypuje podczas jego instalacji...
W biosie jest ona wlaczona...Windows XP SP2 ja wykrywa ze jest nowe urzadzenie...
Podczas instalacji sterownikow, instalator poprawnie ja wykrywa, instaluje, po czym wysypuje sie ze nie moze jej zainstalowac, tzn kopiuje pliki do momentu pliku wdmaud.drv...
POMOCY !!!!
Czy plyta jest walnieta? Sam juz nie wiem co wymyslic...Zmienialem BIOS, nic...
Acha...w czasie uruchamiania sie kompa slychac pikniecie w glosnikach, hehe chociaz tyle...
Jesli ktos mial stycznosc z czyms takim prosze o pomoc...
Z gory dziekuje...

Odpowiedzi: 1

Na początek bym spróbował uruchomić Knoppixa na komputerze lub inny system tzw.LiveCD, powinno wykryć muzyczną karte i o wszelkich problemach, lub ich braku, powiadomić.
Sterowniki inne ściągałeś? Na stronie www.nvidia.com lub innnych stronach szukaj (np. Abita)

Jeśli w ostateczności nic nie wskórasz, to wyjściem jest zakup kart SB Live! Jakość dzwięku o wiele lepsza od tej zintegrowanej na NF7.
spiderko
Dodano
07.07.2006 06:03:41
  • Rebe 07.07.2006 09:03:37

Najpierw to bym sprawdził czy wymuszenie instalacji przez zam plik *.inf sterowników nie zmieni sytuacji. Dopiero potem z tym LivECD Linuksa bym się za bary brał.

• Demogorgon 07.07.2006 18:08:43

Sterowniki sciagalem z nvidii, abita itd...nie pomoglo...:(<br>Mam dystybucje linuxa Movix (multimedialna) - tu ja wykrywa, dzis sprawdze na Knopixie...<br>Problem w tym, ze Windows ja WIDZI tylko nie chce zaistalowac sterow...<br><br><br>

• Demogorgon 07.07.2006 18:53:18

Uwaga !!!<br>Karta dziala na Linuxie :)<br>Wiec pozostaje chyba kwestia tylko Windy...ale co??<br><br>

• JNJN 07.07.2006 20:18:43

A może komp kręcony ustaw wszystko na standard - zresetuj bios baterią/zworką i ustaw tylko co trzeba i zapisz Save.<br>Jak będziesz wyciągał baterię odłącz kompa od zasilania 230V.<br><br>Użyj innej płyty CD z XP z SP2.<br><br>Sprawdź pamięć na błędy.<br><br>http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=50125<br>

• Demogorgon 08.07.2006 00:31:06

Tak, komp jest krecony :)<br>Po zrobieniu mu format C: elegancko wykryl i zainstalowal :)<br>Przy okazji, przez to ze byl wykrecony powodowal bledy crc w plikach (za cholere nie moglem do tego dojsc co jest przyczyna), a ciekawsze jest to, ze procek nic do tego nie mial, tylko pamiec byla ustawiona na 400...Po zmianie na 333, wszystko elegancko :)<br>Dzieki za rady i pozdrawiam :)<br>

Demogorgon
Dodano:
07.07.2006 02:19:01
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1