Problem z instalacją SFU.

Witam Szanownych użytkowników. Otóż mam pewien problem związany z instalacją Microsoft Windows Services for UNIX 3.5 . Pod koniec instalacji mam komunikat o następującej treści: "Installation of Common Administration ui elements failed". Na google.pl szukałem, znalazłem tylko poradę na stronie Microsoft, ale nic to nie skutkuje. Posiadam MS Windows XP z dodatkiem Service Pack 2. Wczoraj próbowałem ten problem rozwiązać parę godzin - bez skutku. :( Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam Łukasz Migdałek

Odpowiedzi: 7

Prosze bardzo :)
Żółty
Dodano
03.06.2007 14:46:19
Dziękuję bardzo za pomoc! :) Już wszystko działa, SFU się zainstalował, była to chyba moja wina bawienia się usługami. Jeszcze raz dziękuję. :)
paliusz
Dodano
03.06.2007 14:44:41
Nie zaskutkuje - bo usługa winmgmt nie odpala - w start -> uruchom wpisz services.msc, odnajdź "Instrumentacja zarządzania Windows" kliknij na niej dwukrotnie i sprawdź zakładke Zależności. Usługa u mnie jest zależna tylko od uslugi "Zdalne wywoływanie procedur RPC" - sprawdź jak masz u siebie. Sprawdź czy usluga "Zdalne wywoływanie procedur RPC" od której usługa winmgmt jest zależna jest uruchomiona i ma tryb uruchamiania automatyczny. Jak masz inaczej zalezności ustawione to nareperuj poleceniem [quote]sc config winmgmt depend= RPCSS[/quote] Po tym próbuj jeszcze raz uruchomić uslugę winmgmt
Żółty
Dodano
03.06.2007 14:26:26
Microsoft Windows XP [Wersja 5.1.2600] (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp. C:\Documents and Settings\Łukasz>net stop winmgmt Usługa Instrumentacja zarządzania Windows nie została uruchomiona. Dostępne są dalsze informacje Pomocy; aby je uzyskać, wpisz NET HELPMSG 3521. C:\Documents and Settings\Łukasz>net start winmgmt Wystąpił błąd systemu 1068. Uruchomienie usługi zależności lub grupy nie powiodło się. C:\Documents and Settings\Łukasz> I błąd nadal występuje - spróbuję zresetować komputer - może zaskutekje.
paliusz
Dodano
03.06.2007 14:17:27
Nie. Mi chodziło o przebudowanie zawartości katalogu wbem. W start –> uruchom wpisz cmd i w wierszu polecenia: net stop winmgmt teraz wykasuj katalog %windir&\system32\wbem\repository i w wierszu polecenia net start winmgmt Sprawdź czy zadziała.
Żółty
Dodano
03.06.2007 14:03:19
Nie zbyt rozumiem. "setup/fixperms.exe" -> Jeśli o to chodzi, to próbowałem - bez skutku.
paliusz
Dodano
03.06.2007 13:57:56
To -> [url]http://interopsystems.com/tools/tm.aspx?m=5914[/url] widzialeś również ?? Próbowaleś odtwarzać repozytorium wbem tak jak w ostatnim poście sugerowane jest ??
Żółty
Dodano
03.06.2007 13:51:25
paliusz
Dodano:
03.06.2007 13:48:28
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1