Problem z instalacją programów

Win XP mam od dzisiaj, a na forum jestem pierwszy raz, więc nie wiem czy to juź było przerabiane – jak instaluje jakąs gre czy program, wyskakuje mi coś takiego:

Wystąpił problem z aplikacją InstallShield (R) Setup Launcher i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty.
Przekaź informacje o tym problemie firmie Microsoft
."

albo takiego:

WinZip Self–Extractor header corrupt. Possible cause: bad disk or file tranfer error.

I nie mogę nic instalować!
Takich problemów nie miałem ani na WIN98 ani na WinMe. Mam wszystkie najnowsze service–packi, patche itd. więc proszę HELP ME!

pozdr.

Odpowiedzi: 6

mam podobny problem – wyskakiwanie "system .. costam ... po powaznym bledzie"
dziesiatki restartow i "nie wysylaj", logoff'ow i poprawek – nie rozwiazaly problemu
ktos ma jakies pomysly?!

pozdroofki
Eximius
Dodano
09.10.2002 16:39:49
A co zrobic by program działał a pokazuje sie tabliczka błedu i mam do wyboru wyslij raport do microsoftu badz nie wysyłaj.??.Wyłaczenie raportowania nic nie daje po prostu nie widzisz tego błedu ale program tez sie nie uruchamia.Na to tez jest jakis sposub ??
Dark Angel
Dodano
08.10.2002 11:17:44
Taka sytuacje mialem w Win XP HOME , jest to wina po prostu zle zainstalowanego systemu , poniewaz jak go potem przeinstalowalem to smigalo wszystko ale nie bede ci radzil robic formata , tylko zajrzyj do panelu sterowania i tem w narzedziach administracyjnych jest skrot "usługi" i poszukaj tam procesu ktory sie nazywa "windows installer" lub "instalator windows" i ustaw mu aby byl przez caly czas uruchomiony , lub uruchom go i nie zamykaj okna i odpal ta instalke z ktora masz problemy i obserwuj w miedzyczasie czy usluga nie zostaje zamknieta ........... tyle co moge doradzic
B3T0N
Dodano
07.10.2002 22:02:52
Ja bym radził wsadzic płyte do czytnika zamknac system,i uruchomic ponownie przynajmniej u mnie to skutkuje :D
Dark Angel
Dodano
07.10.2002 20:56:26
Problem nie dotyczy programów z netu ale wszystkich z CD. Większość programów z nich po prostu nie chce sie instalowac i wyskakują info o błędach. Nie
moge nawet zainstalować GTA3 czy Gadu–Gadu, a jeszcze wczoraj na Win98 mogłem, więc co jest?
Anonymous
Dodano
07.10.2002 20:20:31
Jeźeli chodzi o informację związaną z WinZipem (pewnie jest to wersja z netu) to instalka jest uszkodzona. Zdarzyło mi się to kiedyś. Spróbój zassać jeszcze raz :). A tak wogóle to poco Ci WinZip pod XP????
Wystąpił problem z aplikacją InstallShield (R) Setup Launcher i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty.
Przekaź informacje o tym problemie firmie Microsoft."

Jeźeli o to chodzi to nie wiem moźe teź jest uszkodzone, albo niezgodne z XP.
agi
Dodano
07.10.2002 01:22:25
Anonymous
Dodano:
07.10.2002 00:01:03
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1