Problem z instalacją programów

Mam problem przy instalacji niektórych programów. Najpierw zauwaźyłem to w sobotę, gdy chciałem odinstalować Morrowinda. Myślałem, źe coś się popsuło w plikach gry i olałem sprawę (usunąłem grę ręcznie). Niestety w sobotę wieczorem problem powtórzył się przy instalacji Catalystów 6.1.

Ale przejdźmy do rzeczy, gdy uruchamiam instalację na początku program chwilę się ładuje, wszystko ok (obrazek 1). Niestety gdy pasek dochodzi do 100% (trwa to kilka sekund) pojawia się taki błąd: obrazek 2. Okno z ładowaniem znika, a błąd pojawia się jeszcze raz (obrazek 3). Przy Morrowindzie nic więcej się nie działo (instalacja wyłączała się), a przy Catalystach program instalacyjny uruchomił się, wyskoczył błąd (obrazek 4), potem przebijam się przez next, yes (ale warunki licencji się nie pojawiły) i znowu next. Teraz w zaleźności czy wybiorę instalację automatyczną, czy uźytkownika program albo wyłącza się albo pojawia się jeszcze inny błąd (obrazek 5) i program teź się wyłącza.

Nie znam się specjalnie na komputerach, więc moźe opisałem coś źle, ale proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Moja konfiguracja:

AMD Duron 1000 Mhz
640 MB DDR RAM
ATI Radeon 9200 SE
HDD 37,2 GB + 149 GB
Windows XP Prof., Service Pack 1 lub 2

Odpowiedzi: 7

Zrobiłem to i dalej nic :/ Teraz mam kompa bez sterowników! POMOCY!!!!! :(

–––

EDIT: Zrobiłem przywracanie systemu, juź mam sterowniki, ale dalej te i dalej coś popsute z InstallShield. Kto wie jak naprawić ten program, bo problem nie tkwi tylko w tych sterownikach chyba, tylko w całym systemie :/
QuaD
Dodano
14.02.2006 20:28:45
Odinstaluj sterowniki ATI https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/drivers/cat–uninstaller.exe

Stwórz folder Desktop w katalogu c:\documents and settings\all users\
Zainstaluj ponownie.
w84u
Dodano
14.02.2006 20:04:24
Kurde juź nie wiem, patrzyłem do rejestru, wszystko ok, wywaliłem Tempa, uruchamiałem instalacje w trybie zgodności z Win 95 (wtedy uruchamia się, ale pojawia się TO, ale nadal nie mogę zainstalować sterów. Angielskiego nie znam, więc nie za bardzo rozumiem co pisze w tych linkach w googlu, mógłby ktoś wytłumaczyć mi to prosto? :(
QuaD
Dodano
14.02.2006 18:03:57
Sam mam Nvidię, ale czy Catalyst nie potrzebuje Microsoft .NET Framework ?
You must have Microsoft .NET Framework installed prior to downloading and installing the Catalyst Control Center
https://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&folderID=27
w84u
Dodano
13.02.2006 21:12:17
Ten błąd mówi o tym źe nie moźna z jakiegos powodu załadować bibliotek. W googlach moźna coś znaleźć:
POSZUKAJ
8) Pozdro.
moohomor
Dodano
13.02.2006 21:04:41
Dobra przeczytałem, ale Nortona nie mam, a nie wiem jak odinstalować instalator i zainstalować go od nowa (i skąd go wziąść, bo strona MS to trochę duźa i dziwna jest), napiszę jeszcze co zrobiłem i co nie działa:
– rejestr jest ok według tego
– katalog Temp usuwałem
– C:\Program Files\Common Files\InstallShield teź usuwałem
QuaD
Dodano
13.02.2006 20:51:54
Następnym razem skorzystaj z forumowej szukajki a w międzyczasie poczytaj TO
8) Pozdro.
moohomor
Dodano
13.02.2006 20:17:04
QuaD