Problem z instalacją PC suite dla sony ericssona P1i!!
Bardzo proszę o pomoc.Nie mogę zainstalowac oprogramowania dla mojej komórki gdyz pod koniec instalacji wyskakuje komunikat :instalowane oprogramowanie nie przeszlo testów zgodności z systemem windows XP umozliwiajacych uzyskanie logo windows.To oprogramowanie nie zostanie zainstalowane.skontakyuj sie z administratorem systemu.....
Posiadam XP Home edition z servis packiem 2
Bardzo prosze o pomoc bo zaden ze mnie komputerowiec :(((((
Odpowiedzi: 8
hm. mam zaznaczona opcje zawsze ostrzegaj o wykonywanej akcji......nie jest zablokowane,kurcze dziwne to bo nigdy nie mialem zadnych problemow..no nic sciagam aktualizajce i zobaczymy czy to cos zmieni
I ja mam koncepcję jedną - we właściwościach mojeo komputera jest zakładka Sprzęt. Tam jest o podpisywaniu sterowników. Nie masz czasem ustawionej opcji blokowania niepodpisanych sterowników ??
Oprogramowanie do komórki jest oryginalne a co dziwne gdy instaluje oprogramowanie pc suite dla K750i to problem nie istnieje....
usługi kryptograficzne włączone i uruchomione.... no nic poszukam jak radzisz.
Kiedyś miałem SE T290i i pan sprzedał mi oprogramowanie uniwersalne, gwarantując mi (sic!), że połączę nim telefon z kompem przez kabelek...
Zapewniał biedaczek, że T230i i T290i "niczym się nie różnią, prócz obudowy i nazwy... ale jednak się różnią, bo matuli T230i połączył się bez kłopotu, ale mojego T290i nawet nie było na liście obsługiwanych modeli.
Argumentacja, że to PC Suite obsługuje zarówno starsze jak i nowsze modele nic tu nie dała.
Proponuję najpierw pomęczyć sklepikarzy, a dopiero później winić swój system ;)
Zaraz wyjdzie, że to vcoś w stylu podobnego komunikatu przy DX-ach.
pitutek - sprawdź w usługach ( services.msc w uruchom wpisz ) czy usługi kryptograficzne są ustawione w trybie autoatycznym i właczone ) - jezlei nie to tak ustaw i sprawdź co na to instalator.
Gdyby to było mało to poszukaj w archiwum forum tematów o problemach z instalacją directx - jest szansa, żep oza tą kryptografią coś jeszcze wyczytasz.
PS.
Lojalnie uprzedzam, że powyżej opisana mozliwość jest wskazana na podstawie bardzo luźnych skojarzeń.
Nie pytałem jeszcze bo caly czas uwazalem ze jest to błąd mojego komputera...a sądzę tak dlatego ,że ostatnio instalowałem inny program (do obsługi mp3 sony) i gdy miałem zainstalowany XP professionala to wszystko bylo ok i nie bylo problemow z instalacja natomias po zainstalowaniu Home edition takze wyskoczyl mi tai komunikat tylko ze instalacja sie dokonala ,bo moglem naciskac komunikataby zignorowal ten alarm i ze nie przeszkadza mi iz ten programnie przeszedl testów zgodności.... ehhhhh co za życie
A co na to pan/pani ze sklepu, gdzie to kupiłeś?
A co na to firmowa strona Sony Ericsson?
Strona 1 / 1