Problem z instalacja nowych czcionek
Mysle, ze moj problem jest dosc nietypowy, bo nie moge w forum znalesc nic, co by pomoglo mi go rozwiazac. Otoz nie moge zainstalowac w Windows XP nowej czcionki. Po prostu w folderze FONTS w menu plik ... nie mam polecenia zainstaluj nowa czcionke. Efekt jest taki, ze mam tylko kilka czcionek podstawowych i nie moge zainstalowac zadnej nowej. Moze ktos poradzi mi co mam zrobic... Najlepiej bez przeinstalowanie Windowsa...
Odpowiedzi: 8
Ja kiedyś miałem Corela który zainstalował mi jakieś 3 tys. dodatkowych czcionek :? ehh... win 98 do reinstali i nigdy więcej źadnego corela nie zainstalowałem. :?
Windowsy 9x maja ograniczenie do 1000 zainstalowanych czcionek i po przekroczeniu tej liczby wyswietlany jest komunikat o bledzie pliku czcionki. Zreszta zainstalowanie takiej liczby czcionek po prostu spowalnia system.PgX:Windows ma chyba ograniczenie do ok. 400 czcionek
carlain:No, u mnie tak to niestety nie dziala. Moze dlatego, ze nawrzucalam do tego folderu za duzo czcionek (jakies 1000), zeby to wyprobowac ???? :?:
Jeszcze to sprawdze, ale dzieki za rady :wink:
Windows ma chyba ograniczenie do ok. 400 czcionek i instalacja większej ilości moźe spowodować niestabilną pracę systemu :roll:
Kiedyś miałem takiego buga w windowsie 98. Znalazłem i zainstalowałem program, który jest menadźerem fontów. Oprócz przeglądania ma moźliwość instalowania czcionek.
Spróbuj zainstalować czcionki programem Printer's Apprentice 7.56c http://www.loseyourmind.com/products.asp
Duźo innych programów tego typu znajdziesz za pomocą google.
Spróbuj zainstalować czcionki programem Printer's Apprentice 7.56c http://www.loseyourmind.com/products.asp
Duźo innych programów tego typu znajdziesz za pomocą google.
No, u mnie tak to niestety nie dziala. Moze dlatego, ze nawrzucalam do tego folderu za duzo czcionek (jakies 1000), zeby to wyprobowac ???? :?:
ja robie podobnie jak gieras, plik z daną czcionką kopiuję do C:windows––>font i działają, nigdy problemu z tym nie było. Piszesz źe się nie instaluje, bo tego sie nie instaluje tylko tam kopiuje lub jak kto woli rozpakowuje do tego folderu i musi działać.
ja poprosru wczucam czcionki do katalogu FONT i dzialaja
ja poprosru wczucam czcionki do katalogu FONT i dzialaja
Strona 1 / 1