PROBLEM Z INSTALACJĄ !!! NIE BOOTUJE Z CD – HELP !
Witam. Piszę w imieniu kolegi poniewaź ma duuźy problem. Nie moźe on zainstalować Windowsa XP poniewaź płytka nie bootuje tzn. komputer wogóle nie próbuje czytać z CD... tylko z dyskietki. W BIOSIE ma ustawione: "First boot device – CDROM", "Second boot device – Floppy". Proszę pomóźcie mi czyli jemu (koledze)...
Z góry THX za HELP
Z góry THX za HELP
Odpowiedzi: 6
t@dzik:byc moze masz nagrywarke i pierwsze czytanie nastepuje z niej jesli takowa posiadasz to przeloz plytke do nagrywary i sprawdz czy z niej pojdzie instalacja mialem tydzien temu ten sam problem nawet wymienilem plytke instalacyjna kambinowalem na wiele sposobow a rozwiazanie bylo takie proste
^JoKeR^do tej rady t@dzika się zastosuj.
Jest tak źe bootowanie następuje z napędu ustawionego na "primary" , a Ty płytkę masz w tym drugim.
Po prostu w BOOT DEVICE zostaw tylko CD–ROM,a floopy wyłącz na czas instalacji. To powinno pomóc. Niestety nie wiem dla czego tak jest, ale teź kilka razy się z tym spotkałem i zawsze pomagało pozostowianie jako boot device samego CD'ka.
Płytkę mam oryginalną. Chodzi mi o to, źe komputer wogóle nie zabiera sie do tego, źeby czytać z płyty... Zawsze działało, a teraz nie działa. Z dyskietki czyta, A ZA SZUKANIE (CZYTANIE) PŁYTY SIE NIE ZABIERA... Chyba wiecie juź o co mi chodzi? ODP...
byc moze masz nagrywarke i pierwsze czytanie nastepuje z niej jesli takowa posiadasz to przeloz plytke do nagrywary i sprawdz czy z niej pojdzie instalacja mialem tydzien temu ten sam problem nawet wymienilem plytke instalacyjna kambinowalem na wiele sposobow a rozwiazanie bylo takie proste
Ileź razy moźna pisać to samo ? :shock:
Ale jeśli w Biosie na 100% jest dobrze ustawione to pewnie płytka nie jest bootująca. No chyba, źe to oryginał ? :) Sprawdzić na innym kompie i zobaczyć rezultat.
Ale jeśli w Biosie na 100% jest dobrze ustawione to pewnie płytka nie jest bootująca. No chyba, źe to oryginał ? :) Sprawdzić na innym kompie i zobaczyć rezultat.
^JoKeR^ a poczytaj archiwum, tam jest juź fura rozwiązań tego problemu.
Strona 1 / 1