Problem z instalacją najnowszych sterowników.

Witam. Mam kartę GF2Ti 64MB. Odinstalowałem stare sterowniki wcześniej ściągając najnowsze (78.01) i zrestartowałem komputer, po czym system nie chce mi uruchomić karty graf. na podstawowych sterownikach systemowych, co objawia się nie wykrywaniem karty w menedźerze urządzeń (pisze tylko kontroler video [zgodny z vga] i tyle). Gdy chce zainstalować najnowsze sterowniki od nvidii wywala mi błąd przed rozpoczęciem kopiowania plików czyli "Program instalacyjny NVIDIA nie moze znaleźć sterowników zgodnych z aktualnym sprzętem. Program instalacyjny zakończy pracę", po czym sie oczywiście wyłącza. Próbowałem instalatorem systemowym windows wyciągnąć takźe standardowe sterowniki z płyty instalacyjnej WIN'a ale szukajka nic nie znalazła, w kaźdym razie byłem troszkę zdziwiony tym faktem. Będe próbował przeinstalować najnowszego Directx'a ale wątpię źeby mi coś to dało, dlatego zwracam się do Was o pomoc.
WIN XP SP2
Celeron 1Ghz
192 RAM
GF2Ti 64MB
Pozdrawiam.

EDIT –> Instalacja Directx nic nie dała. Z resztą trudno to nazwać instalacją skoro pewnie system wykrył zainstalowanego juź directx'a i nie chciał znów kopiować plików. Moźe to mój błąd. Poza tym włączyłem Directx Diag I pisze mi źe karta chodzi na vga.dll czyli chyba jest to sterownik systemowy karty graf. prawda ? Sam juź nie wiem o co chodzi :? Czy w końcu karta działa na systemowym czy nie. Poza tym sterowniki nvidii nie chcą się zainstalować i zupełnie nie wiem czemu. Moźe instalacja sterowników płyty głownej coś by zdziałała ? Bardzo proszę o pomoc :( :/

Odpowiedzi: 5

JN:
JN:
Poczytaj i wyczyść system po sterach.

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=9838

Z uruchom warto zrobić chkdsk /f i sfc /scannow,po chkdsk i sfc spacja,włóź płytę z XP do napędu.

Najpierw miałeś zrobić to, a dopiero później menadźer i odinstalować wszystko co karta grafiki i restart kompa.

sorka – zapomniałem napisać – to teź zrobiłem – najpierw :)

co nie zmienia faktu źe nie ma źadnych efektów. spróbowałem nagrać rozpakowane sterowniki na płytę cd–rw i wymusić ich odszukanie przez windows ale niestety nic nie znalazł :/ a orginalnej nie mam ale chyba bede musiał poszukać.

EDIT –> płyta została wyrzucona bez mojej wiedzy :roll: teraz juź nie mam źadnych pomysłów. :/

EDIT –> Rebe znowu miał rację :) Moźe napisał to umyślnie moźe i nie w kaźdym razie polecam ósmy post z tego wątku – http://forum.tweak.pl/index.php?showtopic=148170

Sorry za kłopot.

Pozdrawiam ;)
mazgaj1
Dodano
04.09.2005 00:40:47
Ja tylko zapytam:
Czy spojrzałes w ogole co jest w 78.01 zmienione w stosunku do 77.77 ?
Wydaje mi się, źe nie – nVidia podąła, źe jedyną zmianą jest dadanie obsługi kart 6500.

To tak gwoli tych dąźeń by zawsze najnowsze instalować.
Rebe
Dodano
03.09.2005 23:51:07
JN:

Z uruchom warto zrobić chkdsk /f i sfc /scannow,po chkdsk i sfc spacja,włóź płytę z XP do napędu.

Najpierw miałeś zrobić to, a dopiero później menadźer i odinstalować wszystko co karta grafiki i restart kompa.
JNJN
Dodano
03.09.2005 23:35:22
JN:

1.Menadźer urządzeń i odinstaluj wszystko co karta grafiki,restart kompa i niech zainstaluje kartę system.

2.Weź płytę oryginał CD do karty grafiki i spróbuj zainstalować z niej stery i zobacz.

3.Te karty najlepiej chodzą na sterach do wersji 45.. lub uźyj 56.72.

1.Zrestartowałem i komputer zamiast sam na pasku wyświetlić tylko ikonke i poszukać sterownika w systemie to uruchomił kreator instalacji sterownika :/

2. Płytę niestety gdzie zapodziałem ale postaram się znaleźć.

3.dzięki za radę.

Pomimo wszystko poprosze jeszcze o jakies rady. Musiałbym być bardzo zdesperowany źeby teraz formatować dysk :?
mazgaj1
Dodano
03.09.2005 22:59:09

Menadźer urządzeń i odinstaluj wszystko co karta grafiki,restart kompa i niech zainstaluje kartę system.

Weź płytę oryginał CD do karty grafiki i spróbuj zainstalować z niej stery i zobacz.

Te karty najlepiej chodzą na sterach do wersji 45.. lub uźyj 56.72.
JNJN
Dodano
03.09.2005 21:14:16
mazgaj1
Dodano:
03.09.2005 18:29:03
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1