Problem z instalacja...Kradziez komputera

Sluchajcie jestem w dosyc dziwnej sytuacji i zanim skontaktuje sie telefonicznie z pomoca techniczna Microsoftu, chcialem Was zapytac co mozna jeszce zrobic, ewentualnie gdzie dzwonic itd.

Otoz sprawa wyglada nastepujaco, moj tata zakupil komputer z ktorym dostal Widnowsa Xp Profesional niestety komputer niedlugo po tym zostal skradziony i teraz pytanie co mam zrobic jesli klucz do instalacji przyklejony byl na obudowie i nikt niestety niezdazyl go zapisac na jakiejs kartce.
Wiec co teraz zrobic zeby znow mozna bylo z niego korzystac na innym komputerze i czy bylo by to wogle zgodne z sprawa.

Prosze o pomoc!
Z gory dziekuje za rady :D

Odpowiedzi: 2

Hmm tak myslalem wlasnie... no coz mam pokwitowanie z policji o kradziezy ,fakture za kompa chyba tez mam, Zadzwonie dizisiaj do Microsoftu i im opowiem co i jak.

Swoja droga ciesze sie ze mam pokwitowanie policji i fakture bo tak prawie 750 zeta poszlo by w bloto.

A z tylu tej ksiazeczki mam wlasnie napisane ze jesli niema tam naklejki z kluczem to musi ona byc na boku obudowy od kompa

Podsumowjac rozumiem ze Microsoft dba o bezpieczenstwo przed oszustami ale niech pomyslom o tym ze jedna z najczesciej kradzionych rzeczy sa wlasnie kompy z orginalnym softem itd.

Dzieki za pomoc :D
.:Paweł:.
Dodano
16.02.2004 22:44:13
Problem w tym, źe musisz jakoś Microsoftowi udowodnić, źe mówisz prawdę – faktury zakupu komputera i SYSTEMU beda niezbędne. Bez nich nawet nie masz co dzwonić. Ewentualnie na policję...
Pawek
Dodano
16.02.2004 18:48:11
.:Paweł:.
Dodano:
16.02.2004 17:15:44
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1