Problem z instalacją gier na WinXP_SP2

Od czasu zainstalowania WinXP z wbudowanym juź w instalkę SP2 mam problem z instalacją gier Vampire The Masquerade: Bloodlines i Chessmaster 10. Przy próbie instalacji (niewaźne, czy bezpośrednio z płyty przez setup.exe czy przez autostart) pojawia się komunikat: "Wystąpił problem z aplikacją ******.tmp i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty." ( w miejscu **** jest losowo generowany ciąg znaków). Komunikat pojawia się zaraz po odpaleniu setup.exe, czyli nawet nie pokazuje się ekran instalatora. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?
Podejrzewam, źe problem ten związany jest z SP2, poniewaź na zwykłym XP gry się instalowały i chodziły.
Konfiguracja:
MSI KT4V
Duron 1,3Ghz
512MB RAM
Radeon 9100 (Catalyst 6.14)
HDD Seagate 60GB
CD–Rom MSI x52
CD–RW Lite–On SOHR–5238S
System :
WinXP Professional
Wersja 2002
Dodatek Service Pack 2

Z programów zainstalowane są Avast Antyvirus 4.6 Professional, ZoneAlarm Pro 6.1 oraz Microsoft .NET Framework (potrzebny do Catalyst Control Center). Dodatkowo komputer jest sprawdzany co jakiś czs Spybotem i Ad–Aware SE, więc jest w miarę czysty.
Próbowałem wyłączyc firewalla, antyvira i wszelkie procesy zbędne do działania systemu i dopiero wtedy instalowac – nic nie daje, wciąź wyskakuje ten sam błąd.
Jeźeli ktoś jest w stanie mi pomóc, to proszę o odpowiedź.

Odpowiedzi: 0

iceald
Dodano:
28.01.2006 21:58:27
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0