Problem z instalacją – co jeszcze???
Witam
Mam oto taki problem z instalacją XP:
Znajoma poprosiła mnie abym jej naprawił kompa, bo miała strasznie zawiruszony, tak źe się juź winda nie uruchamiała. Dysk był podzielony na trzy partycje. Zacząłem w standardowy sposób i wszystko przebiegało wporządku od momentu restartu kompa (po skopiowaniu plików instalacyjnych), kiedy pojawia się ekran z logo WinXP i paskiem postępu to się wiesza i dalej nie ruszy.
Moje kombinacje:
Podłączyłem dysk do innego kompa, sprawdziłem avastem i mks'em – brak wirusów.
Usunąłem wszystkie partycje i instalowałem na dysku z jedną partycją.
Podzieliłem ponownie dysk na partycje i instalowałem na partycji trzeciej w kolejności.
Podłączyłem do innego kompa i instalka windy przebiegła miodzio – czyli dysk jest oki???
Podłączałem inne napędy (2 x DVD–RW, DVD–ROM, CD–ROM).
Próbowałem trzech róźnych wersji WinXP – jedna z Sp1, dwie z Sp2 (dwie płytki lekko porysowane, jedna czyściutka).
Tego wszystkiego próbowałem na NTFS i FAT.
Za kaźdym razem ten sam problem.
Taśmy od napędów są sprawne. Resetowałem BIOS.
W innych tematach przeczytałem źeby przetestować pamięć memtestem – no ale jak, skoro wiersz poleceń takźe się nie uruchamia?!?!?
pozdrawiam
Mam oto taki problem z instalacją XP:
Znajoma poprosiła mnie abym jej naprawił kompa, bo miała strasznie zawiruszony, tak źe się juź winda nie uruchamiała. Dysk był podzielony na trzy partycje. Zacząłem w standardowy sposób i wszystko przebiegało wporządku od momentu restartu kompa (po skopiowaniu plików instalacyjnych), kiedy pojawia się ekran z logo WinXP i paskiem postępu to się wiesza i dalej nie ruszy.
Moje kombinacje:
Podłączyłem dysk do innego kompa, sprawdziłem avastem i mks'em – brak wirusów.
Usunąłem wszystkie partycje i instalowałem na dysku z jedną partycją.
Podzieliłem ponownie dysk na partycje i instalowałem na partycji trzeciej w kolejności.
Podłączyłem do innego kompa i instalka windy przebiegła miodzio – czyli dysk jest oki???
Podłączałem inne napędy (2 x DVD–RW, DVD–ROM, CD–ROM).
Próbowałem trzech róźnych wersji WinXP – jedna z Sp1, dwie z Sp2 (dwie płytki lekko porysowane, jedna czyściutka).
Tego wszystkiego próbowałem na NTFS i FAT.
Za kaźdym razem ten sam problem.
Taśmy od napędów są sprawne. Resetowałem BIOS.
W innych tematach przeczytałem źeby przetestować pamięć memtestem – no ale jak, skoro wiersz poleceń takźe się nie uruchamia?!?!?
pozdrawiam
Odpowiedzi: 7
a moźe by tak zasilacz lub proc
czy posiadasz klawiature z wejściem na USB :?:
O tym źeby sprawdzić pamięć na innym kompie myślałem, ale niestety nie mam takiej moźliwości.
Temperatura na procku jest oki – w granicach 48–49.
Próbowałem juź instalować z jednym napędem, w sumie to próbowałem instalować z minimalną liczbą urządzeń – bez rezultatu.
Ale w sumie co ja mogę zrobić z kartą grafiki, skoro ona jest zintegrowana z płytą!?!?!
Temperatura na procku jest oki – w granicach 48–49.
Próbowałem juź instalować z jednym napędem, w sumie to próbowałem instalować z minimalną liczbą urządzeń – bez rezultatu.
Ale w sumie co ja mogę zrobić z kartą grafiki, skoro ona jest zintegrowana z płytą!?!?!
A próbowałeś z tego innego kompa pamięc przełoźyć – dla sprwdzenia . Tak IMO byłoby szybciej niź test memtestem.
Jak wyglądają temperatury grafiki i procesora, jak się kręci wiatrak?
Metodą eliminacji próbowałbym z tymi pamięciami, kartą grafiki, odłaczyłbym zbędne napędy na czas instalacji –moźe to cos z zasilaniem.
Jak wyglądają temperatury grafiki i procesora, jak się kręci wiatrak?
Metodą eliminacji próbowałbym z tymi pamięciami, kartą grafiki, odłaczyłbym zbędne napędy na czas instalacji –moźe to cos z zasilaniem.
4,5 godz. działania memtest – brak błędów. Tyle wystarczy czy puścić go na dłuźej???
sorki źe zapomniałem o kompie
Płyta gł. MSI (ale nie wiem jaki model)
Procek Celeron 2,4
Dysk WD 80GB
Pamięć Kingston 256MB
Karta graf. na płycie 32MB
Płyta gł. MSI (ale nie wiem jaki model)
Procek Celeron 2,4
Dysk WD 80GB
Pamięć Kingston 256MB
Karta graf. na płycie 32MB
Memtest uruchamia się z bootowalnej dyskietki lub CDrom http://www.memtest86.com/
Strona 1 / 1