Problem z instalacją – co jeszcze???

Witam
Mam oto taki problem z instalacją XP:
Znajoma poprosiła mnie abym jej naprawił kompa, bo miała strasznie zawiruszony, tak źe się juź winda nie uruchamiała. Dysk był podzielony na trzy partycje. Zacząłem w standardowy sposób i wszystko przebiegało wporządku od momentu restartu kompa (po skopiowaniu plików instalacyjnych), kiedy pojawia się ekran z logo WinXP i paskiem postępu to się wiesza i dalej nie ruszy.
Moje kombinacje:
Podłączyłem dysk do innego kompa, sprawdziłem avastem i mks'em – brak wirusów.
Usunąłem wszystkie partycje i instalowałem na dysku z jedną partycją.
Podzieliłem ponownie dysk na partycje i instalowałem na partycji trzeciej w kolejności.
Podłączyłem do innego kompa i instalka windy przebiegła miodzio – czyli dysk jest oki???
Podłączałem inne napędy (2 x DVD–RW, DVD–ROM, CD–ROM).
Próbowałem trzech róźnych wersji WinXP – jedna z Sp1, dwie z Sp2 (dwie płytki lekko porysowane, jedna czyściutka).
Tego wszystkiego próbowałem na NTFS i FAT.

Za kaźdym razem ten sam problem.

Taśmy od napędów są sprawne. Resetowałem BIOS.
W innych tematach przeczytałem źeby przetestować pamięć memtestem – no ale jak, skoro wiersz poleceń takźe się nie uruchamia?!?!?

pozdrawiam

Odpowiedzi: 7

a moźe by tak zasilacz lub proc
Enron
Dodano
05.03.2006 01:12:27
czy posiadasz klawiature z wejściem na USB :?:
SDM
Dodano
02.03.2006 23:32:37
O tym źeby sprawdzić pamięć na innym kompie myślałem, ale niestety nie mam takiej moźliwości.
Temperatura na procku jest oki – w granicach 48–49.
Próbowałem juź instalować z jednym napędem, w sumie to próbowałem instalować z minimalną liczbą urządzeń – bez rezultatu.
Ale w sumie co ja mogę zrobić z kartą grafiki, skoro ona jest zintegrowana z płytą!?!?!
ombre
Dodano
01.03.2006 23:02:09
A próbowałeś z tego innego kompa pamięc przełoźyć – dla sprwdzenia . Tak IMO byłoby szybciej niź test memtestem.
Jak wyglądają temperatury grafiki i procesora, jak się kręci wiatrak?
Metodą eliminacji próbowałbym z tymi pamięciami, kartą grafiki, odłaczyłbym zbędne napędy na czas instalacji –moźe to cos z zasilaniem.
Seeker
Dodano
01.03.2006 21:41:58
4,5 godz. działania memtest – brak błędów. Tyle wystarczy czy puścić go na dłuźej???
ombre
Dodano
01.03.2006 21:34:48
sorki źe zapomniałem o kompie

Płyta gł. MSI (ale nie wiem jaki model)
Procek Celeron 2,4
Dysk WD 80GB
Pamięć Kingston 256MB
Karta graf. na płycie 32MB
ombre
Dodano
28.02.2006 21:44:07
Memtest uruchamia się z bootowalnej dyskietki lub CDrom http://www.memtest86.com/
w84u
Dodano
28.02.2006 19:11:15
ombre
Dodano:
28.02.2006 18:53:19
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1