Problem z ikonkami w trayu, uruchamianiem systemu i dziennik
Witam,
Jestem "szczęsliwym" posiadaczem WinXP (do tej pory było to wyłącznie 98 ) i mam kilka pytań. Skorzystałem z funkcji Szukaj, ale nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie problemy, dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc.
System: XP z SP2, zainstalowany Autopatcher z marca 2006. Komp: płyta Gigabyte GA–K8NF–9, procesor AMD 3000, dysk SATA 160GB
1. Problem z ikonkami w trayu
W tej chwili tkwi mi 16 ikonek w trayu, mimo, źe są ustawione na "Ukryty, gdy nieaktywny". Dopiero ustawienie opcji "Zawsze ukryte" powoduje schowanie ich z widoku. Prawdopodobnie to się stało po zainstalowaniu którejś z opcji z Autopatchera. Niestety nie wiem której (system instalowany o 3 w nocy) Czy moźe ktoś wie jak to odblokować?
2. Problem z uruchamianiem systemu
System uruchamia się czasami 4 sekundy, a czasami 3 minuty. Nie wiem od czego to zaleźy. W momencie długiego uruchamiania miesza bardzo dyskiem, tak jakby coś sprawdzał. Niestety nic nie widać, tylko niebieski przesuwający się pasek na ekranie.
3. Dziwny wpis w Podglądzie zdarzeń
Pojawia się coś takiego:
Czy moźna to przetłumaczyć na polski? Próbowałem szukać w Usługach składowych, ale nie ma tam takiego identyfikatora klasy. Pojawia się 6 wpisów pod sobą z identycznymi komunikatami.
Z góry dziękuję i pozdrawiam :)
Jestem "szczęsliwym" posiadaczem WinXP (do tej pory było to wyłącznie 98 ) i mam kilka pytań. Skorzystałem z funkcji Szukaj, ale nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie problemy, dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc.
System: XP z SP2, zainstalowany Autopatcher z marca 2006. Komp: płyta Gigabyte GA–K8NF–9, procesor AMD 3000, dysk SATA 160GB
1. Problem z ikonkami w trayu
W tej chwili tkwi mi 16 ikonek w trayu, mimo, źe są ustawione na "Ukryty, gdy nieaktywny". Dopiero ustawienie opcji "Zawsze ukryte" powoduje schowanie ich z widoku. Prawdopodobnie to się stało po zainstalowaniu którejś z opcji z Autopatchera. Niestety nie wiem której (system instalowany o 3 w nocy) Czy moźe ktoś wie jak to odblokować?
2. Problem z uruchamianiem systemu
System uruchamia się czasami 4 sekundy, a czasami 3 minuty. Nie wiem od czego to zaleźy. W momencie długiego uruchamiania miesza bardzo dyskiem, tak jakby coś sprawdzał. Niestety nic nie widać, tylko niebieski przesuwający się pasek na ekranie.
3. Dziwny wpis w Podglądzie zdarzeń
Pojawia się coś takiego:
Typ zdarzenia: Błąd
Źródło zdarzenia: DCOM
Kategoria zdarzenia: Brak
Identyfikator zdarzenia: 10016
Data: 2006–04–09
Godzina: 14:55:31
Uźytkownik: ZARZĄDZANIE NT\USŁUGA LOKALNA
Komputer: HOME
Opis:
Zgodnie z ustawieniami uprawnień domyślne ustawienia komputera nie jest udzielane uprawnienie Lokalne Aktywacja do aplikacji serwera COM z identyfikatorem klasy
{BC866CF2–5486–41F7–B46B–9AA49CF3EBB1}
uźytkownikowi ZARZĄDZANIE NT\USŁUGA LOKALNA o identyfikatorze zabezpieczeń (S–1–5–19). To uprawnienie zabezpieczeń moźna modyfikować przy uźyciu narzędzia administracyjnego usług składowych.
Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.
Czy moźna to przetłumaczyć na polski? Próbowałem szukać w Usługach składowych, ale nie ma tam takiego identyfikatora klasy. Pojawia się 6 wpisów pod sobą z identycznymi komunikatami.
Z góry dziękuję i pozdrawiam :)
Odpowiedzi: 1
start>uruchom i wpisz msconfig wyskoczy ci konsola i zakłatka uruchamianie jeźeli niechcesz mieć ikon w trayu poodznaczaj wszystko
Strona 1 / 1