problem z IE

Witam. Moja przeglądarka IE zaczęła się dziwnie zachowywać. Po kliknięciu na linku do pliku *.EXE lub *.ZIP nie pojawia się okienko dialogowe "Zapisz/Otwórz", lecz przeglądarka otwiera nowe puste okno z ikonką brakującego pliku graficznego (taki kolorowy kwadracik w rogu;–). jak temu zaradzić? Podejrzewam źe jest to po tym jak odinstalowałem jakiś program ściągający i on usunął wpis w rejestrze a ja nie wiem czego tam brakuje. Reinstalowałem IE poprzez uruchom i wpis "rundll32.exe setupapi,InstallHinfSection DefaultInstall 132 %windir%Infie.inf " ale nie wiem czy to działa prawidłowo bo trwa bardzo któtko (tak ma być?) i nie przyniosła spodziewanych rezultatów. Czyściłem cache i cookie i temp i nic nie pomogło. Ściąganie poprzez opcje "zapisz element docelowy jako" działa poprawnie. Wie ktoś jak to ugryźć? Z góry dzięki

Odpowiedzi: 20

ale jeźeli instaluje ponownie np.Bata to mi kaźe zakładać nowe konto i jak juź to zrobie to nie mogę wstawić poprzednich danych. Najlepsza by była kopia zapasowa programu ale jej nie mam
adaman
Dodano
27.09.2004 14:41:26
Wygląda, źe bedziesz je musiał przeinstalowac, bo poprzedni rejestr się wysypał i stąd nie ma dostępu do odwołań.
Rebe
Dodano
27.09.2004 14:37:44
jestem spowrotem. Jak teraz przywrócić starego The Bat, Outloka Express i gg z poprzednimi ustawieniami. Po nadpisaniu systemu dostęp do programów jest z Total Comandera ale nie wiem jak przywrócić ustawienia tych programów.
adaman
Dodano
27.09.2004 14:03:59
Uruchom z plyty, na ekranie gdzie jest mozliwosc naprawy przez nacisniecie literki "R" daj instaluj i dopiero na kolejnym "napraw". W ten sposob nalozysz system bez utraty zainstalowanych programow.
EL NINO
Dodano
27.09.2004 01:26:32
no i jest, wypierniczył mi się system, tzn zaczyna się ładować i d..., restartuje się. Kilka razy dał się uruchomić w trybie awaryjnym, potem zacząłem kombinować z przywracanie systemu (nie powiodło się)z konsolą odzyskiwania (troche cienki w tym jestem)i teraz juź tylko zaczyna się ładować i następuje restart. mam w związku z tym pytanie: czy nie stracę danych na partycji systemowej jeźeli spróbuję nadpisać system (instalować jeszcze raz bez formatu), nie jestem najlepszy w konsoli chyba źe by mnie ktoś poprowadził. Sprzęt mam chyba dobry bo mam 2 systemy i teraz korzystam z Me na drugiej partycji podstawowej. Reinstalacja XP chyba mnie nie minie (chodzi i tak 1,5 roku) a chciałbym odzyskać dane zapisane na dysku
adaman
Dodano
27.09.2004 01:11:05
JN, bez urazy, ale chyba nie wiesz przy czym sie upierasz. Nie mozna tak po prostu wziasc i zainstalowac ponownie IE w tym systemie. To jest niewykonalne. Niezaleznie czy jest tam czysty system, czy z SP1 czy tez SP2. Nie wierzysz ? Pobierz i sprobuj. Przeinstalowanie IE w XP jest mozliwe jedynie w sposob jaki podal wyzej adaman. Przez wpisanie tej komendy w Uruchom. Z tym ze powinno wyskoczyc okienko z prosba o wlozenie do napedu plytki z systemem.
EL NINO
Dodano
26.09.2004 18:26:46
Skasowano.

Jak napisałem to teź tak pomyślałem tylko było za późno,choć nie pamiętam
ale w XP bez SP1 było to moźliwe – choć głowy nie daje. Sorry za pomyłke.
JNJN
Dodano
26.09.2004 18:08:45
Jeszcze jedno w takim razie. W np. Moj komputer kliknij na Narzedzia, chyba Widok, Typy plikow, odszukaj powiedzmy .zip i w oknie ustawien zaznacz zeby nie otwieral a pytal. Jesli jest "pytaj" zaznacz cos innego, kliknij OK i zmien ponownie na "pytaj". To samo z .exe

Nie wiem czy jest to dokladnie w miejscu o ktorym pisze, poniewaz w tej chwili stukam z w98.
EL NINO
Dodano
26.09.2004 18:05:45
juź próbowałem nadpisywać i nie wiem czy to tak powinno wyglądać: wpisuje podane wcześniej polecenie w "uruchom" i trwa to bardzo krótko(nie wiem czy moźe sie to tak szybko nadpisywać, przeglądarka ma troche)
adaman
Dodano
26.09.2004 17:53:13
Nic mi nie przychodzi do głowy wirusów nie masz, to moźe sciągnij IE 6.0 pełną wersje i nadpisz przeglądarke systemową – moźe to rozwiąźe problem.
Poszukaj tu:

http://dobreprogramy.com/
JNJN
Dodano
26.09.2004 17:46:20
JN do Twoich zaleceń teź się zastosowałem i nic :(
adaman
Dodano
26.09.2004 15:33:47
No i d..., nic się nie zmieniło, a opcje w ustawieniach mam jako "włącz". Znalazłem w rejestrze taki klucz:HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftInternet ExplorerDownload z podkluczem "CheckExeSignatures z wartością "no"
adaman
Dodano
26.09.2004 13:12:46
Rejestru nie trzeba sie bac. Wystarczy wczesniej zrobic albo backup samego klucza w ktorym "mieszamy", albo tez calego rejestru.

Jesli juz jestes w HKLMSoftwarePoliciesMicrosoft
klikasz prawym myszy na Microsoft, pojawia sie Nowy, wybierasz "klucz", nadajesz mu nazwe Internet Explorer i OK. To samo z kolejnym kluczem Restrictions. Oczywiscie zaznaczasz nie Microsotf a Internet Explorer.
Jesli juz masz Internet Explorer, zakladasz juz nie klucz a wartosc Reg Dword nadajac nazwe AlwaysPromptWhenDownload a jako wartosc wpisujesz 1.
To wsio.

Zastanawiam sie jeszcze nad jednym.
W Opcjach internetowych zakladka Zabezpieczenia, kliknij na Poziom niestandardowy, odszukaj Pobieranie plikow i sprawdz czy masz wlaczone.
EL NINO
Dodano
25.09.2004 20:22:17
nie mam po Microsoft, "Internet Explorer", a tym bardziej "Restrictions". A mógłbyś jaśniej z tym kluczem? bo jeszcze tak głęboko (w rejestr) nie zaglądałem :oops:
adaman
Dodano
25.09.2004 20:09:27
Upsss.
W kluczach:
HKEY_CURRENT_USERSoftwarePoliciesMicrosoftInternet ExplorerRestrictions
i
HKEY_LOCAL_MACHINESoftwarePoliciesMicrosoftInternet ExplorerRestrictions

Nie masz Restrictions ? Zaloz nowy klucz.
EL NINO
Dodano
25.09.2004 19:54:00
EL NINO nie mam takich kluczy (HKEY_CURRENT_USERSoftwarePoliciesMicrosoftInternet ExplorerControl Panel
HKEY_LOCAL_MACHINESoftwarePoliciesMicrosoftInternet ExplorerControl Panel ), moje kończą się na :
HKEY_LOCAL_MACHINESoftwarePoliciesMicrosoft HKEY_CURRENT_USERSoftwarePoliciesMicrosoft i nastepnie podklucze :conferencing,+System certyficates,+Windows,+WindowsNT
adaman
Dodano
25.09.2004 19:42:01
adaman:
Po kliknięciu na linku do pliku *.EXE lub *.ZIP nie pojawia się okienko dialogowe "Zapisz/Otwórz"

z Uruchom –> regedit i pozniej w kluczach:

HKEY_CURRENT_USERSoftwarePoliciesMicrosoftInternet ExplorerControl Panel
HKEY_LOCAL_MACHINESoftwarePoliciesMicrosoftInternet ExplorerControl Panel
wpis: AlwaysPromptWhenDownload
sprawdz jaka ma wartosc.
Jesli 0 (zero), zmien na 1.
EL NINO
Dodano
25.09.2004 18:32:35
Odinstaluj to stara wersja, wgraj 1.05.
To miało być start – czyli masz zacząć scan komputera – inaczej do roboty.
JNJN
Dodano
25.09.2004 18:16:26
mam ad–aware 6.0.181 i teź mam zmnienić na 1.05? i jeszcze jedno, co to jest co napisałeś strat?
adaman
Dodano
25.09.2004 18:09:00
Zrób pierwsze to co pisałem, później zobaczysz po zabiegu.

Jak nic nie da to

Uruchom wpisz sfc /scannow on sprawdzi

pliki reszte masz na Forum poczytaj ewentualnie wrzuć problem do wyszukiwarki.
JNJN
Dodano
25.09.2004 17:44:36
adaman
Dodano:
25.09.2004 17:19:28
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2