problem z IE
Witam. Moja przeglądarka IE zaczęła się dziwnie zachowywać. Po kliknięciu na linku do pliku *.EXE lub *.ZIP nie pojawia się okienko dialogowe "Zapisz/Otwórz", lecz przeglądarka otwiera nowe puste okno z ikonką brakującego pliku graficznego (taki kolorowy kwadracik w rogu;–). jak temu zaradzić? Podejrzewam źe jest to po tym jak odinstalowałem jakiś program ściągający i on usunął wpis w rejestrze a ja nie wiem czego tam brakuje. Reinstalowałem IE poprzez uruchom i wpis "rundll32.exe setupapi,InstallHinfSection DefaultInstall 132 %windir%Infie.inf " ale nie wiem czy to działa prawidłowo bo trwa bardzo któtko (tak ma być?) i nie przyniosła spodziewanych rezultatów. Czyściłem cache i cookie i temp i nic nie pomogło. Ściąganie poprzez opcje "zapisz element docelowy jako" działa poprawnie. Wie ktoś jak to ugryźć? Z góry dzięki
Odpowiedzi: 20
ale jeźeli instaluje ponownie np.Bata to mi kaźe zakładać nowe konto i jak juź to zrobie to nie mogę wstawić poprzednich danych. Najlepsza by była kopia zapasowa programu ale jej nie mam
Wygląda, źe bedziesz je musiał przeinstalowac, bo poprzedni rejestr się wysypał i stąd nie ma dostępu do odwołań.
jestem spowrotem. Jak teraz przywrócić starego The Bat, Outloka Express i gg z poprzednimi ustawieniami. Po nadpisaniu systemu dostęp do programów jest z Total Comandera ale nie wiem jak przywrócić ustawienia tych programów.
Uruchom z plyty, na ekranie gdzie jest mozliwosc naprawy przez nacisniecie literki "R" daj instaluj i dopiero na kolejnym "napraw". W ten sposob nalozysz system bez utraty zainstalowanych programow.
no i jest, wypierniczył mi się system, tzn zaczyna się ładować i d..., restartuje się. Kilka razy dał się uruchomić w trybie awaryjnym, potem zacząłem kombinować z przywracanie systemu (nie powiodło się)z konsolą odzyskiwania (troche cienki w tym jestem)i teraz juź tylko zaczyna się ładować i następuje restart. mam w związku z tym pytanie: czy nie stracę danych na partycji systemowej jeźeli spróbuję nadpisać system (instalować jeszcze raz bez formatu), nie jestem najlepszy w konsoli chyba źe by mnie ktoś poprowadził. Sprzęt mam chyba dobry bo mam 2 systemy i teraz korzystam z Me na drugiej partycji podstawowej. Reinstalacja XP chyba mnie nie minie (chodzi i tak 1,5 roku) a chciałbym odzyskać dane zapisane na dysku
JN, bez urazy, ale chyba nie wiesz przy czym sie upierasz. Nie mozna tak po prostu wziasc i zainstalowac ponownie IE w tym systemie. To jest niewykonalne. Niezaleznie czy jest tam czysty system, czy z SP1 czy tez SP2. Nie wierzysz ? Pobierz i sprobuj. Przeinstalowanie IE w XP jest mozliwe jedynie w sposob jaki podal wyzej adaman. Przez wpisanie tej komendy w Uruchom. Z tym ze powinno wyskoczyc okienko z prosba o wlozenie do napedu plytki z systemem.
Skasowano.
Jak napisałem to teź tak pomyślałem tylko było za późno,choć nie pamiętam
ale w XP bez SP1 było to moźliwe – choć głowy nie daje. Sorry za pomyłke.
Jak napisałem to teź tak pomyślałem tylko było za późno,choć nie pamiętam
ale w XP bez SP1 było to moźliwe – choć głowy nie daje. Sorry za pomyłke.
Jeszcze jedno w takim razie. W np. Moj komputer kliknij na Narzedzia, chyba Widok, Typy plikow, odszukaj powiedzmy .zip i w oknie ustawien zaznacz zeby nie otwieral a pytal. Jesli jest "pytaj" zaznacz cos innego, kliknij OK i zmien ponownie na "pytaj". To samo z .exe
Nie wiem czy jest to dokladnie w miejscu o ktorym pisze, poniewaz w tej chwili stukam z w98.
Nie wiem czy jest to dokladnie w miejscu o ktorym pisze, poniewaz w tej chwili stukam z w98.
juź próbowałem nadpisywać i nie wiem czy to tak powinno wyglądać: wpisuje podane wcześniej polecenie w "uruchom" i trwa to bardzo krótko(nie wiem czy moźe sie to tak szybko nadpisywać, przeglądarka ma troche)
Nic mi nie przychodzi do głowy wirusów nie masz, to moźe sciągnij IE 6.0 pełną wersje i nadpisz przeglądarke systemową – moźe to rozwiąźe problem.
Poszukaj tu:
http://dobreprogramy.com/
Poszukaj tu:
http://dobreprogramy.com/
JN do Twoich zaleceń teź się zastosowałem i nic :(
No i d..., nic się nie zmieniło, a opcje w ustawieniach mam jako "włącz". Znalazłem w rejestrze taki klucz:HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftInternet ExplorerDownload z podkluczem "CheckExeSignatures z wartością "no"
Rejestru nie trzeba sie bac. Wystarczy wczesniej zrobic albo backup samego klucza w ktorym "mieszamy", albo tez calego rejestru.
Jesli juz jestes w HKLMSoftwarePoliciesMicrosoft
klikasz prawym myszy na Microsoft, pojawia sie Nowy, wybierasz "klucz", nadajesz mu nazwe Internet Explorer i OK. To samo z kolejnym kluczem Restrictions. Oczywiscie zaznaczasz nie Microsotf a Internet Explorer.
Jesli juz masz Internet Explorer, zakladasz juz nie klucz a wartosc Reg Dword nadajac nazwe AlwaysPromptWhenDownload a jako wartosc wpisujesz 1.
To wsio.
Zastanawiam sie jeszcze nad jednym.
W Opcjach internetowych zakladka Zabezpieczenia, kliknij na Poziom niestandardowy, odszukaj Pobieranie plikow i sprawdz czy masz wlaczone.
Jesli juz jestes w HKLMSoftwarePoliciesMicrosoft
klikasz prawym myszy na Microsoft, pojawia sie Nowy, wybierasz "klucz", nadajesz mu nazwe Internet Explorer i OK. To samo z kolejnym kluczem Restrictions. Oczywiscie zaznaczasz nie Microsotf a Internet Explorer.
Jesli juz masz Internet Explorer, zakladasz juz nie klucz a wartosc Reg Dword nadajac nazwe AlwaysPromptWhenDownload a jako wartosc wpisujesz 1.
To wsio.
Zastanawiam sie jeszcze nad jednym.
W Opcjach internetowych zakladka Zabezpieczenia, kliknij na Poziom niestandardowy, odszukaj Pobieranie plikow i sprawdz czy masz wlaczone.
nie mam po Microsoft, "Internet Explorer", a tym bardziej "Restrictions". A mógłbyś jaśniej z tym kluczem? bo jeszcze tak głęboko (w rejestr) nie zaglądałem :oops:
Upsss.
W kluczach:
HKEY_CURRENT_USERSoftwarePoliciesMicrosoftInternet ExplorerRestrictions
i
HKEY_LOCAL_MACHINESoftwarePoliciesMicrosoftInternet ExplorerRestrictions
Nie masz Restrictions ? Zaloz nowy klucz.
W kluczach:
HKEY_CURRENT_USERSoftwarePoliciesMicrosoftInternet ExplorerRestrictions
i
HKEY_LOCAL_MACHINESoftwarePoliciesMicrosoftInternet ExplorerRestrictions
Nie masz Restrictions ? Zaloz nowy klucz.
EL NINO nie mam takich kluczy (HKEY_CURRENT_USERSoftwarePoliciesMicrosoftInternet ExplorerControl Panel
HKEY_LOCAL_MACHINESoftwarePoliciesMicrosoftInternet ExplorerControl Panel ), moje kończą się na :
HKEY_LOCAL_MACHINESoftwarePoliciesMicrosoft HKEY_CURRENT_USERSoftwarePoliciesMicrosoft i nastepnie podklucze :conferencing,+System certyficates,+Windows,+WindowsNT
HKEY_LOCAL_MACHINESoftwarePoliciesMicrosoftInternet ExplorerControl Panel ), moje kończą się na :
HKEY_LOCAL_MACHINESoftwarePoliciesMicrosoft HKEY_CURRENT_USERSoftwarePoliciesMicrosoft i nastepnie podklucze :conferencing,+System certyficates,+Windows,+WindowsNT
adaman:Po kliknięciu na linku do pliku *.EXE lub *.ZIP nie pojawia się okienko dialogowe "Zapisz/Otwórz"
z Uruchom –> regedit i pozniej w kluczach:
HKEY_CURRENT_USERSoftwarePoliciesMicrosoftInternet ExplorerControl Panel
HKEY_LOCAL_MACHINESoftwarePoliciesMicrosoftInternet ExplorerControl Panel
wpis: AlwaysPromptWhenDownload
sprawdz jaka ma wartosc.
Jesli 0 (zero), zmien na 1.
Odinstaluj to stara wersja, wgraj 1.05.
To miało być start – czyli masz zacząć scan komputera – inaczej do roboty.
To miało być start – czyli masz zacząć scan komputera – inaczej do roboty.
mam ad–aware 6.0.181 i teź mam zmnienić na 1.05? i jeszcze jedno, co to jest co napisałeś strat?
Zrób pierwsze to co pisałem, później zobaczysz po zabiegu.
Jak nic nie da to
Uruchom wpisz sfc /scannow on sprawdzi
pliki reszte masz na Forum poczytaj ewentualnie wrzuć problem do wyszukiwarki.
Jak nic nie da to
Uruchom wpisz sfc /scannow on sprawdzi
pliki reszte masz na Forum poczytaj ewentualnie wrzuć problem do wyszukiwarki.