Problem z IE

Witam.Mam zainstalowany SP2 i dzisiaj moja przeglądarka zwariowała,a mianowicie po wejściu na jakąkolwiek stronę wyświetla się to górne okienko z informacją "Aby pomóc z zapewnieniu bezpieczeństwa,ble,ble,ble...".Nie da się tego wyłączyć w źaden sposób(wcześniej to wyłączyłem).Na innym koncie mojego komputera nie ma takiego problemu...próbowałem zainstalować jeszcze raz IE,SP2,usuwałem wpisy z rejestru i nic....

Odpowiedzi: 12

A,zrobiłem to tak jak przedtem zamierzałem– usunąłem swojego uźytkownika i załoźyłem nowego i ....hula!(Wcześniej nie mogłem usunąć konta,bo pokazywał mi błąd przy próbie wejścia w "uźytkownicy").Bez źadnych głupich zaufanych witryn itp.Teraz to normalnie będe wchodził na strony z pop–upami źeby się nacieszyć :lol: Serdeczne dzięki za pomoc...
Melvin
Dodano
27.09.2004 19:27:48
Antywirus przedtem wykrył u mnie wirusa d3wm.dll(nie umiał go wyrzucić)który siedzi w dodatkach do IE.
>>>>jaki antywirek masz ? uruchom kompa w trybie awaryjnym i uruchom antywira wtedy usuniesz – przedtem wywal wszystko z cacha IE tymczasowe i cookie –szybciej bedzie skanował [ IE>NARZEDZIA>OPCJE INTERNETOWE >>>.USUN COOKIE i USUŃ PLIKI [ CAŁA ZAWARTOŚC OFF LINE ]
leganet
Dodano
27.09.2004 19:15:03
no to prawie jestesmy w domu –nie sugerowałem nawet wiruska poniewaz napisałes , zrobiłes format wiec skad od razu wirus ? wejdz na gg 197723
leganet
Dodano
27.09.2004 19:07:54
Naprawdę to nic nie dało...a moźe to przez wirusa? Miałem jakiegoś złośliwca, który co chwilę tworzył jakiś nowy plik exe,ale pozbyłem się go po parudziesięciu minutach rzeźni... Zachowałem ustawienia innego konta ze starego systemu i skopiowałem je do nowego i na tamtym koncie działa wszystko ok. Strefa jest internet,a nie jakieś zakichane Zaufane Witryny. Antywirus przedtem wykrył u mnie wirusa d3wm.dll(nie umiał go wyrzucić)który siedzi w dodatkach do IE.Wyłączyłem go,ale nie mam takiego pliku na dysku...chyba trza zrobić kolejny system :–(
Melvin
Dodano
27.09.2004 19:04:17
sprawdz jeszcze jaki masz poziom zabezpieczeń IE>NARZEDZIA>ZABEZPIECZENIA>ZAUAFANE WITRYNY [zrób wszedzie domyslne –restart IE–wtedy sprawdz]–jesli to nic zmieni to ja sie poddaję ......[ no i przełacz sie z VM microsoftu na Jave SUNA ]POZDRAWIAM :–)
leganet
Dodano
27.09.2004 18:38:36
I tak teź mam i nie wiadomo dlaczego zmienia mi strefę na Witryny zaufane i pokazuje się ta ikonka na dole jak w tym screenie przy wyjątkach,a źadnych stron nie mam jako wyjątki
Melvin
Dodano
27.09.2004 18:09:56
zajrzyj tak jak na screenie – poza tym zobacz cp masz ustawione w CENTRUM ZABEZPIECZEŃ :–)
leganet
Dodano
27.09.2004 17:56:25
Jako,źe poddałem się i zrobiłem format c: i ucieszony zasiadłem do nowiuteńkiego systemu,to się przeraziłem.Teraz mam odwrotnie–mimo,źe mam ustawione blokowanie wszystkich okienek,to gdy wchodzę na strony to mi się strefa z Internet na Zaufane Witryny zmienia i nie blokuje NIC... do diabła z takim dodatkiem!
Melvin
Dodano
27.09.2004 17:45:29
Wierz,mi gdyby to było takie proste to bym juź dawno tak zrobił–na początku tak zrobiłem i działało ok,ale wczoraj przestało i NIC tego nie usuwa,a klikać za kaźdym razem na to okienko i ustawiać zezwalaj...mi się nie chce,bo to wkurza i nawet jak nacisnę np thumbnaila na jakiejś stronie to nie działa...
Melvin
Dodano
26.09.2004 17:11:08
Wierz,mi gdyby to było takie proste to bym juź dawno tak zrobił–na początku tak zrobiłem i działało ok,ale wczoraj przestało i NIC tego nie usuwa,a klikać za kaźdym razem na to okienko i ustawiać zezwalaj...mi się nie chce,bo to wkurza i nawet jak nacisnę np thumbnaila na jakiejś stronie to nie działa...
Melvin
Dodano
26.09.2004 17:11:08
eee..tam sie nie da – kliknij własnie w te informacje która sie pojawia[a nie zamykaj jej,bo potem zowu sie pojawi–zauwaz ,ze przewaznie pojawia sie jak wchodzisz na stronki gdzie sa skrypty we flashu] i wyswietli sie pełna informacja jak zrobic aby sie nie pojawiała – to jest kolejny ale chyba uzyteczny wynalazek BILLA –najkrócej chodzi o blokowanie skryptów ActiveX cookie itp. poczytaj w tym info jak to skonfigurowac aby wiecej sie nie pokazywało.
leganet
Dodano
26.09.2004 10:32:20
eee..tam sie nie da – kliknij własnie w te informacje która sie pojawia[a nie zamykaj jej,bo potem zowu sie pojawi–zauwaz ,ze przewaznie pojawia sie jak wchodzisz na stronki gdzie sa skrypty we flashu] i wyswietli sie pełna informacja jak zrobic aby sie nie pojawiała – to jest kolejny ale chyba uzyteczny wynalazek BILLA –najkrócej chodzi o blokowanie skryptów ActiveX cookie itp. poczytaj w tym info jak to skonfigurowac aby wiecej sie nie pokazywało.
leganet
Dodano
26.09.2004 10:32:20
Melvin
Dodano:
26.09.2004 01:56:36
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1