problem z IE i outlookiem prosze o pomoc

pierwszy raz widze tekie cudo. Mniej wiecej co godzine nastepuje rozlaczenie. siec dziala – jest ruch, np.: gg jest sprawne, widze otoczenie sieciowe itd ale nie moge otworzyc stron www (nie znajduje strony) ani sciagnac poczty. Po reinstalacji sytemu wszystko sie powtarza, norton antyvir i inne nic nie znajduja.
prosze o sugestie
Pablo

Odpowiedzi: 7

loookasz:
A moźe to pomoźe ale nie wiem czy dobrze zrozumiałem
:arrow: właściwości połączenia
:arrow: ustawienia
:arrow: zaawansowane
:arrow: odznaczyć opcję rozłącz przy bezczynności dłuźszej niź....
:arrow: odznaczyć opcję rozłącz gdy połączenie nie będzie juź potrzebne

Tak się zapytam : a gdzie jest w postcie pablo77 napisane ,źe mamy do czynienia z modemem?

BTW mieliśmy kiedyś podobne zjawisko w sieci i co sie okazało, uszkodzona była któraś bibliotek frescoo – bo na tym chodziła sieć.
Poza tym tak sobie myślę czy w wypadku gdyby dochodziło do jakiś nielegalnych prób majstrowania w sieci czy prób z przejmowaniem jakiś zasobów nie zadziała jakiś mechanizm z NATem czy ochroną związany, który wyłączy internet dla wszystkich userów, właśnie po przez DNSy?
Nie jestem tego pewien więc dlatego "?".
Seeker
Dodano
02.07.2004 23:01:02
A moźe to pomoźe ale nie wiem czy dobrze zrozumiałem
:arrow: właściwości połączenia
:arrow: ustawienia
:arrow: zaawansowane
:arrow: odznaczyć opcję rozłącz przy bezczynności dłuźszej niź....
:arrow: odznaczyć opcję rozłącz gdy połączenie nie będzie juź potrzebne
loookasz
Dodano
02.07.2004 17:38:19
ustawienia sieci – recznie, sprobuje z innymi DNS.
Po wylaczeniu sie sieci juz sie nie wlacza natomiast wylaczenie nie jest idealnie regularne.

– dzieki
pablo77
Dodano
01.07.2004 17:55:28
pablo77:
Mniej wiecej co godzine nastepuje rozlaczenie. siec dziala – jest ruch, np.: gg jest sprawne
Pozniej juz nie chodzi ? Czy tez po jakiejs przerwie zaczyna znowu normalnie pracowac ? Co to za siec ? Ustawienia masz wpisane recznie czy tez dostajesz z serwera DHCP ?
Jesli z serwera, to moze winny jest wlasnie on ? Moze odswieza adres nie podajac DNSow ?
Natomiast jesli recznie, to moze sprobuj wpisac inne DNSy, lub przeskanuj system jakimis Adware czy innymi SpyBotami.
EL NINO
Dodano
30.06.2004 13:32:21
niestety – sprawdzilem, nie mam ale tez w ogole nie mam czegos tak pieknego na dysku...
dziekuje i jednoczesnie prosze o dalsze sugestie
Pablo
pablo77
Dodano
30.06.2004 11:36:03
menadzer zadań i zobacz czy masz cośtakiego załączone jak internet.exe
Lub wpisz start>uruchom>msconfig
zakładka autostart i czy masz zaznaczoną opcje internet jak nie załącz i pokłopocie miałem to samo :roll:
Darkman
Dodano
29.06.2004 22:09:19
no co jest... nikt nie wie jak mnie poratowac...
b. prosze............
dokanam kolejnej reinstalacji a jak to nie pomoze stane sie glosicielem jedynej slusznej wiary w NT 4.0 + service pack zas nauczac bede ze xp to kupa
pablo77
Dodano
29.06.2004 18:34:27
pablo77
Dodano:
29.06.2004 16:19:57
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1