Problem z IE i FF

Witam. Mam taki problem. Na co dzień korzystam z przeglądarki FireFox (1.5.0.1) ale czasami jestem zmuszony uzyć Internet Explorer i tutaj jest mój problem. Otóz gdy wpisuje w pasek adresu w IE adres internetowy i nacisne enter to strona otwiera mi sie w FF. Nawet gdy FF jest aktualnie zamkniety to sie otwiera. Jedyny sposób w jaki moge przegladać jakąś strone w IE to jest ustawienie jej jako strone domowa. Jesli ma ktoś jakiś pomysł to prosze o pomoc.

Mój system to Windows XP SP2

Odpowiedzi: 3

Dzieki za Żółty za odzew. Ustawic jako domyslną próbowałem juź wczesniej, niestety nie pomaga. Po zastosowaniu regsvr32 urlmon.dll pojawia sie komunikat, źe funkcja powiodła sie, ale problem bez zmian. Takźe jak ktos ma jeszcze jakieś sugestie/propozycje to bardzo prosze.
michas888
Dodano
15.02.2006 23:14:28
Spróbuj Dodaj/usuń programy –> Określ dostęp do programów i ich domyślne ustawienia i tam wybierz IE jako domyślną przeglądarkę.
I spróbuj jeszcze Start –> Uruchom –> regsvr32 urlmon.dll
Żółty
Dodano
15.02.2006 22:50:10
Witam Ponownie! Mój problem nadal jest nierozwiązany. Po długich walakch z mojej strony doszedłem do tego iź jak odinstaluje FF i chce wjeśc na jakąś strone przez IE to pokazuje sie komunikat " Nie odnaleziono aplikacji" JAk juź wcześniej napisałem jedyny sposób w jaki moge przegladać jakąś strone w IE to jest ustawienie jej jako strone domowa badz ustawienie www.google.com i wyszukaanie konkretnej strony np. "www.wp.pl" i klikniecie na wyszukany link. Zaznaczam, źe przeinstalowałem juź IE oraz FF, a takźe zastosowałem porady z FAQ z działu Windows XP o Internet Explorerze, niestety bez skutku. Takźe ponawiam moją prośbę o pomoc.
michas888
Dodano
15.02.2006 20:41:18
michas888
Dodano:
14.02.2006 15:57:13
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1