problem z ICS

witajcie,
jakies dziadostwo (podejrzewam jakiego wirusa) narobilo mi szkod w komputerze a mianowicie nie moge wlaczyc udostepniania lacza (ICS) na drugi komputer wyskakuje mi blad "Podczas włączania udostępnienia połączenia internetowego wystapił błąd. Okreslona usługa nie istnieje jako usługa zainstalowana" i włącza się to za kaźdym razem obojętnie co bym nie robił. Sama konfiguracja komputerow ich adresow i bram jest ustawiona dobrze. Drugi problem jaki zauwazylem to owy wirus calkowicie usunal mi windowsowego firewall'a – "Z powodu niezindentyfikowanego problemu system windows nie moźe wyświetlić ustawień zapory systemu windows".
Dodam źe obecnie system jest czysty /bez wirusow/ i przeinstalowałem service pack'a 2 ale nie dalo to zadnych efektow.

Moze ktos cos wie na ten temat licze na jakas pomoc, za rady "zainstaluj ponownie windowsa" – dzieki!

Odpowiedzi: 8

jednak jak sie chce to mozna 8)
zukers
Dodano
14.03.2006 18:09:47
I w tym momecie bez powodu moźe załaczyć zapore nie wiem co zrobiłem ale sie udało.
heangel
Dodano
14.03.2006 16:13:08
tego wyźej tez próbowałem
heangel
Dodano
14.03.2006 14:55:07
A ja mam taki problem, ściągnąłem cracka do gry rozpakowałem go i w tym momencie wyłączyła mi się zapora windowsowska a źe miałem jeszcze avasta to zauwaźyłem, źe są ataki na mój komputer (nie wiem czy były wcześniej) nie da się załączyć zapory jest napisane źeby załączyć ją w panelu sterowania a tam jest napisane "Z powodu niezidentyfikowanego problemu system windows nie moźe wyświetlić ustawień zapory systemu windows" próbowałem kilkunastu sposobów. Miedzy innymi wywaliłem avasta, zainstalowałem AVS i ZoneAlarm, przeskanowałem cały system było parę virów i robali wszystkie wyleczyłem/usunąłem, zainstalowałem Spybota..., inne antyviry...i jeszcze kilka rzeczy uczyniłem... ataki są nadal(i to 3–10 na minutę)
heangel
Dodano
14.03.2006 14:54:16
ok dziekuje EL NINO za pomoc problem rozwiazany....
dla kogos kto by mial w przyszlosci z tym problem...rozwiazanie:

1. odisntalowanie kart sieciowych / modemow i ich ponowna instalacja.
2. sciagniecie pliku rejestru (XPSP2ICS) z tej strony i odpalenie go:
http://www.chicagotech.net/tools/download.htm
3.no i restarcik kompa.

pzdr. :lol:
zukers
Dodano
03.03.2006 17:58:18
Jesli nie masz Security, to dobrze.
Sprawdz czy masz:
HKLM\SOFTWARE\Classes\AppID\{ce166e40–1e72–45b9–94c9–3b2050e8f180}
Nastepnie wyeksportuj z rejestru ustawienia (z menu Plik) –> C:\reg_AppID_CLSID.reg
Teraz usun {ce166e40–1e72–45b9–94c9–3b2050e8f180} i importuj ustawienia –> C:\reg_AppID_CLSID.reg

P.S. Podawalem chyba na forum fixa do tej "przypadlosci". Podawal i Żółty linka, jesli sie nie myle.
EL NINO
Dodano
02.03.2006 02:03:44
powyzsze metody zastosowane
przy pierwszej wskoczylo jakies okienko na chwile i zaraz zniklo, przy drugiej w podanym "katalogu" sharedaccess" nie ma podkatalogu "security"

badz co badz jest jak bylo nie dziala nic
dodatkowo wyskakuje blad podczas wlaczania udostepnania – "nie mozna wlaczyc dostepu wsplodzielonego. blad 1060 okreslona usluga nie istnieje jako usluga zainstalowana"

tyle wiesci z placu boju czekam na jakas jeszcze pomoc :)
zukers
Dodano
01.03.2006 16:03:30
Z Uruchom komenda:
SC sdset SharedAccess D:(A;;CCLCSWRPWPDTLOCRRC;;;SY)(A;;CCDCLCSWRPWPDTLOCRSDRCWDWO;;;BA)(A;;CCLCSWLOCRRC;;;AU)(A;;CCLCSWRPWPDTLOCRRC;;;PU)

...lub z klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Security
usun ostatni podklucz – \Security

To nie dwa inne klopoty i IMO nie spowodowane wirusami. ICS i zapora sa z soba powiazane, a to najprawdopodobniej "zwykly" blad systemu.
EL NINO
Dodano
01.03.2006 13:47:27
zukers
Dodano:
01.03.2006 11:04:05
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1