Problem z Hyper–Threading w winXP
Cześć wszystkim!
Mam taki problem z opcją HT w winXP, otóź jak ja włacze to podczas serfowania po sieci mnie wywala (pokazuje sie niebieski ekran z białymi literkami) i reset, jak tą opcje wyłącze to wszystko jest ok.
Czy ktoś wie co moźe być tego przyczyną? reinstalowałem juź system ale nic to niedało, nawet na czyściutkim systemie jest tak samo.
Mój konfig to Abit IS7, procek P4 3Ghz FSB 800(Prescott), pamięci Twin Mosy (2x256mb 400mhz)dyski twarde 2x Seagate 40Gb 7200 obr/min zasilacz 400 Tracer 6A i dwa napędy cdrom i DVD.
Jeśli ktoś się juź spotkał z podobnym problemem to bardzo proszę o jakieś wskazówki jak sobie z tym poradzić bo mi juź brak pomysłów...
Mam taki problem z opcją HT w winXP, otóź jak ja włacze to podczas serfowania po sieci mnie wywala (pokazuje sie niebieski ekran z białymi literkami) i reset, jak tą opcje wyłącze to wszystko jest ok.
Czy ktoś wie co moźe być tego przyczyną? reinstalowałem juź system ale nic to niedało, nawet na czyściutkim systemie jest tak samo.
Mój konfig to Abit IS7, procek P4 3Ghz FSB 800(Prescott), pamięci Twin Mosy (2x256mb 400mhz)dyski twarde 2x Seagate 40Gb 7200 obr/min zasilacz 400 Tracer 6A i dwa napędy cdrom i DVD.
Jeśli ktoś się juź spotkał z podobnym problemem to bardzo proszę o jakieś wskazówki jak sobie z tym poradzić bo mi juź brak pomysłów...
Odpowiedzi: 7
Ok, dzieki za info teraz jestem bogatszy o kolejne doświadczenie :lol: , a tak przy okazji to wszystko działa bez zarzutu, źadnych "blue" komunikatów i tym podobnych nieprzyjemności.
Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc.
S.
Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc.
S.
Problem polegał na zaktualizowaniu sterownika,
który rozwiazywał problem z nieprawidłową współpracą z magistralą PCI.
Info pochodzi z Support Dell`a, który teź montuje Modemy PCI Eicon`a ale w laptopach.
który rozwiazywał problem z nieprawidłową współpracą z magistralą PCI.
Info pochodzi z Support Dell`a, który teź montuje Modemy PCI Eicon`a ale w laptopach.
No, szczerze mówiąc to ten twój cytat niewiele mi mówi, ja nic takiego nie zauwarzyłem u siebie, mam na myśli ten "blue screen" takźe jeśli moźesz to przetłumacz mi tak na "chłopski" rozum o co tutaj chodzi, pewnie ma to coś wspólnego ze sterami do mojego modemu bo jak narazie wszystko jes ok.
p.s. A skąd wziąłeś ten wpis, teź masz taki modem?
p.s. A skąd wziąłeś ten wpis, teź masz taki modem?
Updated driver file DIWAN.SYS to fix NTLayer1 errors that
are PCI bus authentication timing related.
To juź nie myśl bo wyźej masz napisane o co chodzi.
No, nie chce krakać ale chyba doszedłem co to takiego było... otóź jak ściągnołem najnowsze stery do mojego modemu (Eicon "Diva") to narazie (odpukać) jest ok.
Do myślenia dał mi ten wpis:
*** Diwan.sys – Address F6E2DEB3 base at F6D99000, DateStamp 3bc5a7be
I jak juź wspomniałem na razie jest ok, takźe chcę Ci Rebe podziękować za podsunięcie pomysłu na rozwiązanie tego frustrującego problemu :lol:
Do myślenia dał mi ten wpis:
I jak juź wspomniałem na razie jest ok, takźe chcę Ci Rebe podziękować za podsunięcie pomysłu na rozwiązanie tego frustrującego problemu :lol:
http://support.microsoft.com/?kbid=317326
http://support.microsoft.com/?kbid=810980
ikolejne w google po wpisaniu 0x000000D1
o tych marnych 22 wynikach z forum nie wspomnę.
http://support.microsoft.com/?kbid=810980
ikolejne w google po wpisaniu 0x000000D1
o tych marnych 22 wynikach z forum nie wspomnę.
Oto ten komunikat:
***STOP: 0x000000D1 (0x0000000A, 0x00000002, 0x00000000, 0xF6E2DEB3)
Ciekawe co to moźe być?
***STOP: 0x000000D1 (0x0000000A, 0x00000002, 0x00000000, 0xF6E2DEB3)
Ciekawe co to moźe być?
Strona 1 / 1