Problem z HP LaserJet 1018 i podłączeniem przez USB
Mam problem z drukarką , dzisiaj kupiłem laserówkę HP LaserJet 1018, próbowałem ją zainstalować, wielokrotnie... ale niestety nie udało mi się. Mam zainstalowany Windows XP Home Edition z service pack 2 oraz wszytskimi update'ami. Problem z drukarką polega głównie na tym, że po jej podłączeniu windows wyświetla komunikat, że podłączone zostało nieznane urządzenie USB, próbowałem aktualizować sterowniki ale bezskutecznie. Może ktoś z Was spotkał się już z takim problemem? Jak można go rozwiązać?
Odpowiedzi: 2
mazur_16 - w podręczniku jest opisana kolejność działań - czy najpierw oprogramowanie, a potem podłączenie czy odwrotnie. Tego należy się trzymać bezwzględnie.
W przypadku podłączania "na czuja" różne ciekawe historie pojawić się mogą.
Po wykryciu przez system urządzenia [ drukarki ] nie dawaj OK zaznacz zainstaluj z określonej lokalizacji [ na dole ] wskaz płytę z oprogramowaniem od drukarki [ plik INF ].
Mozesz zainstalować w panelu sterowania DODAJ SPRZĘT zaznacz z DYSKU lub DRUKARKI i FAKSY dodaj drukarkę
Mozesz zainstalować w panelu sterowania DODAJ SPRZĘT zaznacz z DYSKU lub DRUKARKI i FAKSY dodaj drukarkę
Strona 1 / 1
Komunikat podczas instalacji tej drukarki miałem taki sam.Podłączałem ją do portu USB na panelu przednim.Problem się rozwiązał po podłączeniu drukarki do portu USB wychodzącego bezpośrednio z płyty głównej(z tyłu komputera).I jak zaznaczali koledzy trzymać się kolejności instalacji.