Problem z HIBERNACJA i "wylaczaniem" pod XP prosze

Witam..Otoz problem wyglada mniej wiecej tak – Mam obudowe (i plyte glowna) ATX czyli miedzy innymi komputer sam powinien sie wylaczac i rzeczywiscie pod Win98 nie ma z tym problemow ale juz pod Xp zaczynaja sie schody...Komputer nie chce sam sie wylaczyc to raz a dwa nie moge go zahibernowac.. pokazuje sie ekran hibernacji czekam chwilke i windows powraca normalnie do pracy jakby nigdy nic(a przeciez powinno dac sie go wylaczyc...) Prosze o szybka pomoc bo zaczyna mnie to draznic :P
Z gory dziekuje[/b]

Odpowiedzi: 3

Skorzystaj z windows update. Są tam jakieś poprawki odnośnie problemów z hibernacją. Nie wiem czy dotyczą akurat tego problemu, ale warto się zainteresować.
SLAY3R
Dodano
18.02.2004 17:41:20
No dzieki.. pomoglo.. To zalatwilo problem z wylaczaniem sie kompa ale dalej nie wiem co jest nie tak z ta hibernacja..Probowalem juz chyba wszystkiego.. Jakby ktos wiedzial co z tym zrobic to bylbym szczesliwy gdyby napisal... ;–)
Anonymous
Dodano
18.02.2004 17:18:27
Rozejrzyj się w opcjach zarządzania energią, a jezlei to nie pomoźe sprawdź czy w managerze urźadeń komputer jest opisany jako "z interfejsem ACPI" jęzeli tak to sprawdź opcje zarządzania energią w biosie.
Jęzlei po tych operacjach nic sie nie zmieni to zobacz czy nie ma dostepnej nowszej wersji BIOS–u i ew. zainstaluj ją.
Jeźeli w menagerze urźadzęń wpis brzmi "standardowy komputer PC" to moźe się okazac konieczna reinstalacja systemu po uaktywnieniu opcji ACPI w BIOS–ie i jego ew. upgradzie.
Zacznij jednak od panelu sterowania i apletu opcji zasilania.
Rebe
Dodano
17.02.2004 21:55:00
Anonymous
Dodano:
17.02.2004 21:48:42
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1