Problem z HDD plz HELP!!! <nietypowy>!!
Pomocy!!! Moj dysk ni z tąd ni z owąd resetuje się podczas pracy... Zdarzalo mi sie to od czasu do czasu ale dzisiaj nie potrafilem wlaczyc windowsa(WinXp) dopiero kiedy winda wylaczyla DMA dysku uruchomila sie ( z niemalym opoznieniem )... Wyobrazcie sobie jak chodzi komp bez DMA na dysku LoL... chcialem zainstalowac windowsa na nowo ( kiedys to pomoglo ) ale dysk kolejny raz zresetowal sie przy wyborze formatowania dysku C( wczesniej nie zdarzalo sie tak) wiec spękałem i nie zainstalowalem. Bez dma chodzi i nie resetuje sie ale bardzo wolno. Czy powodem moze byc wadliwy uklad DIMM?? A moze napiecie zasilacza +5v u mnie wynsi tylko 4.66v ? Czy moze jeszcze cos innego? instalacja sterownikow ide nie daje efektow? HELP PLZ!!! Mam Athlona 1200 plyte Kobian KT133a fsx i 1gb ram DIMM 133 oraz Dysk seagate baracuda 120GB...
Odpowiedzi: 1
Mi raz rozłanczało napięcie z zasialacza zaraz przy dysku tzn. (jak się podłancza zasialnie pod dysk to jeden z tych 4 kabelków), się obluzował i dysk mi się wyłanczał (restartował).
Moźe to to :?: .
Moźe to to :?: .
Strona 1 / 1