problem z HDD ,MAXTOR 40 GB

Witam ,

mam kompa PIII , 1 GHZ zegar , 256 ramu , itp.

miałem dwa dyski twarde jeden 20 GB , drugi 5 GB ,

postanowiełm wymienić ten 5 na 40 GB ,kupiłem MAXTORA ,podłączyłem go w miejsce starego .Odpaliłem komputer Bios go zobaczył jako SECONDARY MASTER ,(bo tak ustawiłęm zworki).Ale w XP go nie widać , jak soprawdzam w menadźer urządzeń to system go widzi jako MAXTOR 6E040L0,.Jak go odinstaluje i odpalę na nowo system , to po starcie XP , pokazuje źe znalazł nowe urzadzenie napęd dysków (czy coś takiego)i po chwili 'twoje nowe urzadzenie jest gotowe do uźycia.Ale go nie widzę nigdzie.Co jest grane?,

proszę o pomoc , lub jakieś sugestie

pozdrawiam

Odpowiedzi: 5

gamera:
a czy czasem dysk twardy nie powinien zostać wykryty przez windows i czy nie powinna zostać mu nadana kolejna litera automatycznie ?

Tak jest w większości przypadów. Lecz jak sam napisałeś – kupiłeś dysk i nie jest wcale powiedziane, źe są na nim jakieś partycje. A w takim przypadku system nie ma do czego poprzypisywać tych literek. Dopiero jak go spartycjonujesz to literki się pojawią.
Żółty
Dodano
21.06.2005 12:13:07
a czy czasem dysk twardy nie powinien zostać wykryty przez windows i czy nie powinna zostać mu nadana kolejna litera automatycznie ? , jak włoźyłem nową nagrywarkę to ją wykrył i przydzielił ję literkę F ,nie musiałem nic robić.
gamera
Dodano
21.06.2005 11:34:31
gamera:
a gdzie jest ten menezer?

Start –> Pomoc i obsługa techniczna –> wpisz "zarządzanie dyskami"
Żółty
Dodano
21.06.2005 02:09:23
a gdzie jest ten menezer?
gamera
Dodano
21.06.2005 01:59:15
Mysle, ze trzeba zalozyc partycje, np menezerem dyskow xp (czy jak tam sie to nazywa)i go sformatowac...
mariuszspa
Dodano
21.06.2005 00:18:58
gamera
Dodano:
20.06.2005 23:44:49
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1