Problem z hasłami w windows.

Witam!

Gdy dziś włączyłem komputer, ukazał mi sie oto taki obraz

No i zaczęły się problemy, ściślej mówiąc 2 problemy.

1.To jak widać na obrazu nie mogę połączyć sie z serwerem poniewaź jest złe hasło, nie wiem dlaczego wczoraj było jeszcze wszytsko ok.

2. Ale to zdziwiło mnie najbardziej, wchodzę na moją pocztę na onecie i... złe hasło...

Moźe to nie przypadek poniewaź mam takie same hasła na poczte i te które podawałem przy rejestracji gg.

Nie wiem co robić, kilka dni temu robiłem skan nortonem i wykrył mi kilka wirusów których nie mógł usunąć, zignorowałem to. Ale teraz coraz bardzie się martwi bardzo zaleźy mi na odzyskaniu dostępu do poczty i gg.

W nortonie mam teź błąd: Norton nie chroni mnie przed robakami internetowymi.

Dziwi mnie tez to źe na róźnych forach(m.in. na tym) tez mam takie samo hasło i loguję sie normalnie.

Proszę wam o pilną pomoc w tej sprawie. Z góry dziękuję wszystkim.Pozdrawiam

Odpowiedzi: 9

a moźna byłbo by z innej beczki. Czy mógłbym w jakiś sposób uzysać ip tego goscia co mi sie włamał na kompa? czy jest taka moźliwość i jak to zrobić.?
rafalek1
Dodano
04.01.2006 18:35:55
Jesli zmienił ci nr gg do Twojego profilu to mozesz je przyomnieć za pomoca funkcji w gg, tylko źe hasło zostanie Ci wyslane na adres e–mail który podałeś przy rejestrowaniu. Ale z tego co piszesz to na mail tez hasła nie znasz takźe nic z tego chyba ze przy rejestracji i ten o ktorym piszesz w swoim poscie to 2 róźne.
wojtt
Dodano
03.01.2006 18:00:14
Tego się obawiałem.

1. konto mail
Moźesz spróbować opcji "zapomniałem hasła", ale musiałbyś pamiętać co tam wpisałeś podczas rejestracji.

2. gg nie uźywam, ale myślę, źe jest tam podobna opcja, z tym źe zamiast pytania, na które trzeba udzielić odpowiedzi nowe hasło moźe być wysłane na zdefiniowany wcześniej mail (do którego w tej chwili nie masz dostępu...)

Jeśli wyźej opisana procedura nie jest moźliwa do wykonania to pozostaje kontakt z adminem poczty i gg o ile moźesz wykazać, źe to własnie Twoje konto...
albo włamanie...

Pzdr.
kierofca
Dodano
03.01.2006 17:56:57
próbowałem i to samo jestem wręcz w 100% pewien źe ten gość się włamał do mojego komputera i zmienił hasła. Da radę jakoś je przywrócić, przynajmniej z gg bo z maila to będzie cięźko.
rafalek1
Dodano
03.01.2006 17:30:58
Próbowałeś wejść na swoje konto z innego komputera :?:
kierofca
Dodano
02.01.2006 22:55:23
porpstu nie wyświetla się komunikat o braku pliku. Nic pozatym nie zauwaźyłem ale nie jestem pewnien czy ten gość nie atakuje mojego komputera. No i wciaź chce odzyskac swoje hasło na maila i gg. Pomoźecie?
rafalek1
Dodano
02.01.2006 17:25:02
I jaki efekt uzyskałeś :?:
kierofca
Dodano
01.01.2006 20:57:51
No to tak dowiedziałem się źe zaatakował mnie Admin serwisu www.hp.oborniki.com.pl(serwis nie istnieje juz wiec pewnie mu sie nudzi) uźył on trojana i dostał sie na moje gg i poczta ma pełna kontrolę nad moim komputerem. Jak widać uźył trojana imb00003.exe . Tak jak Rebe zasugerowałal trochę poczytałem, no i jednynie usunąłem wpis z HIJack'a

F2 – REG:system.ini: Shell=explorer.exe "C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Folders\ibm00003.exe"

Co powinienem jeszcze zrobić?

Z góry dzięki.
rafalek1
Dodano
01.01.2006 19:19:31
W http://forum.centrumxp.pl/search.php wpisz ibm* zaznacz wyszukiwanie w dziale bezpieczeństwo i poczytaj to co w znalazionych wynikach będzie.
Potem – juź iwedząc z czym się ten plik "je" bedziesz mógł przystąpić do wyeliminowania problemu.
Rebe
Dodano
01.01.2006 17:06:15
rafalek1
Dodano:
01.01.2006 16:45:26
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1