Problem z grupą roboczą.
Witam!
Mam 2 kompy – 1 PC a 2 to laptop. Na PC jest Win XP Pro SP1 a na laptopie XP Home SP2. Z PC udostępniam internet i drukarkę. Na laptopie jest internet, ale nie mogę przeglądać sieci. Gdy na PC próbuje wejść do grupy roboczej pojawia mi się komunikat:
A na laptopie wchodzę do grupy roboczej i gdy klikam na mój komputer jest komunikat
Co robić?
Mam 2 kompy – 1 PC a 2 to laptop. Na PC jest Win XP Pro SP1 a na laptopie XP Home SP2. Z PC udostępniam internet i drukarkę. Na laptopie jest internet, ale nie mogę przeglądać sieci. Gdy na PC próbuje wejść do grupy roboczej pojawia mi się komunikat:
Domek nie jest dostępny. Moźesz nie mieć uprawnień do uźywania tego zasobu sieciowego. Skontaktuj się z administratorem tego serwera, aby uzyskać uprawnienia dostępu.
Określony pakiet uwierzytelniania jest nieznany.
A na laptopie wchodzę do grupy roboczej i gdy klikam na mój komputer jest komunikat
\\Komp1 nie jest dostępny. Moźesz nie mieć uprawnień do uźywania tego zasobu sieciowego. Skontaktuj się z administratorem tego serwera, aby uzyskać uprawnienia dostępu.
Określony serwer nie moźe wykonać źądaniej operacji.
Co robić?
Odpowiedzi: 1
Zobacz na przyklejony temat w tym dziele o łaczeniu kompów i udostepnianiu internetu.
P.S. Zajrzyj teź do archiwum było chyba ze 100 takich tematów. Nic tylko czytc
P.S. Zajrzyj teź do archiwum było chyba ze 100 takich tematów. Nic tylko czytc
Strona 1 / 1