Problem z Groove

Od jakiegoś czasu używam programu Groove (jestem jeszcze świeżym użytkownikiem). Od jakiegoś pewnego czasu zaobserwowałem niekontrolowane wycieki danych z obszarów roboczych. Jak na razie używam Groove do synchronizacji danych w sieci domowej (małe Biuro) pomiędzy dwoma komputerami. Nie wiem jak zablokować wycieki danych bo założenie zapory uniemożliwia pracę w sieci i synchronizację (program przechodzi w tryb offline). Grzebałem w preferencjach i ustawieniach programu ale to nic nie pomaga. Wystarczy, że zablokuję komunikację obszarów roboczych (offline) i wszystko gra. Ktoś podłączył się do mojego obszaru roboczego i ściąga dane. Prawdobodobnie byłem widoczny publicznie i ktoś się podczepił a teraz nie mogę się od niego uwolnić. Nie mam fachowym programów monitorujących sieć ale ewidentnie w oknie dosowym cmd >netstat widać jak program Groove nawiązuje jakieś dziwne połączenia. Przez chwilę myślałem że Office pobiera samodzielnie uaktualnienia ale mam zainstalowane wszystkie świeże łatki. Co robić?

Odpowiedzi: 0

Pietrek76
Dodano:
27.05.2007 21:38:21
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0