problem z grami

mam nowy komp i problem własciwie z wiekszoscią gier pc i nie sądze zeby to dotyczyło "złych cracków"
jak na razie nie zaobserwowałam tego błędu jedynie w PES4 i HL2 (ale i tak pewnie niedlugo z halfem bedzie to samo..)

wiec gram sobie w cos (np. thug2, nsfug2, nba05 itd)
po chwili wywala mnie do sysa z textem:
"Wystąpił problem z aplikacją i zostanie ona zamknięta...
za utrudnienia przepraszamy wszelkie dane mogły zostac utracone"
ten błąd bardzo często spotykam w tonym i nfsug2

przeinstalowanie gier nic nie daje lub najnowszych sterowników
czytałam o virusie 'jeffo', który infekuje pliki .exe, ale NOD32 nic nie wykrywa (zresztą programy działają)
skanuje od czasu do czasu adawre'm se i spybotem ale nic nie znajdują oprócz cydoora i cookies
w menadzeźe zadan nie zauwazylam zadnych podejrzanych procesów a log z hijack wygląda na czysty... sądze, ze komp sie nie przegrzewa, bo zazwyczaj po zakonczeniu gry jest max 40–45 st. C, a gdy nie gram 30–35
syfu na kompie nie ma, gry chodzą płynnie na max detalach i komp tez szybko pracuje

moze ktos wie czym to moze byc spowodowane? to chyba nie wina uszkodzonego sprzętu...
chyba, ze format pomoze

moj komp:
A2500+ barton
1024 ramu
radek 9800se z obdlokowanymi potokami
muza AC'97
XP SP2 (sp2 był instalowany przez sp1) –no niestety sys piracki, ale na poprzednim kompie był instalowany i z grami nie było problemu...

komp składany i nie uzywany wczesniej przez inne osoby

thx za pomoc :)

Odpowiedzi: 2

a jak moge zablokowac te potoki?

czytałam ze dzieki sterownikom OMEGA:
–w nich wlasnie czasami mozna odblokowac potoki itp
–podobno sa ulepszone
Eri_MS
Dodano
04.03.2005 20:27:03
Sprawdz czy nie dzieje sie tak przez karte graficzna. Zavblokuj jej potoki i wtedy sprawdz. Mnie po lekkim podkreceniu radeona 9800pro potrafi z gier w podobny sposob wurzucic
darek_dade
Dodano
04.03.2005 20:01:55
Eri_MS
Dodano:
04.03.2005 19:11:59
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1