Problem z grami online!
Mam tzw. "radiówke" i od początku nie byłem z niej zadowolony, lagi i disconecty na porządku dziennym,
ale jakoś sie grało. Jakiś czas temu znalazłem w sieci pewną gre o nazwie MU–online. Grałem tak kilka miesięcy aź tu jakieś kilka dni temu poprostu nie moge się połączyć z serwerem. Tak samo jest z innymi grami, nie moge załoźyć serwera w warcrafcie musze się dołanczać do innych, programy typu kazza, e–mule rónieź nie działają. Mam wewnętrzne ip, firewala sprawdzałem i niby ok.
mój system to win XP SP2
ale jakoś sie grało. Jakiś czas temu znalazłem w sieci pewną gre o nazwie MU–online. Grałem tak kilka miesięcy aź tu jakieś kilka dni temu poprostu nie moge się połączyć z serwerem. Tak samo jest z innymi grami, nie moge załoźyć serwera w warcrafcie musze się dołanczać do innych, programy typu kazza, e–mule rónieź nie działają. Mam wewnętrzne ip, firewala sprawdzałem i niby ok.
mój system to win XP SP2
Odpowiedzi: 6
To nie ma najmniejszego znaczenia, czy portow otwartych jest 3 czy tez 300. Wazne przy zakladaniu gier w necie sa jedynie "otwarte" porty ktorych uzywa dana gra. No a to przy "byciu" w sieci wewnetrznej nie jest proste.MR Zug:mam 9 portów otwartych i 8879 zamkniętych
Po ile macie portów otwartych?
Sprawdzałem na skanerze portów online http://wakeup.net.pl/skaner.htm
mam 9 portów otwartych i 8879 zamkniętych
mam 9 portów otwartych i 8879 zamkniętych
to sie net wali w takim razie :/ na wp.pl – t to max chyba powinno byc 30 ale tak juz jest z radiowka :(
sprawdz czy dostawca tej radiówki nie nałoźył jakichś orkutnych ograniczeń na porty – po prostu do nich zadzwoń.
Co do stronek to nie mam zastrzeźeń, w miare szybko sie otwierają. A ping to mam róźny czasami w granicach od 30ms do 300ms a czasami po 2000ms i więcej i do tego jeszcze duźo pakietów trace. Ping badałem przy pomocy polecenia ping onet.pl –t
a jak ci net chodzi jak sie stronki wczytują ?
sprawdz jeszcze pinga w wierszu polecen wpisz:
ping po spacji wpisz brame domyslną) – t
np. ping 10.0.0.1 –t i zobacz jaki masz czas
sprawdz jeszcze pinga w wierszu polecen wpisz:
ping po spacji wpisz brame domyslną) – t
np. ping 10.0.0.1 –t i zobacz jaki masz czas
Strona 1 / 1