Problem z grafiką
W niektórych grach np: America`s Army, Hidden and Dangerous II co jakiś czas gra zatrzymuje się na jakieś 15 sekund, po czym najczęściej mogę grać dalej. Oprócz tego zdarza się, źe przesiąkają tekstury. Mam WindowsXP. Instalowałem juź najnowsze detonatory, Directx`a, sformatowałem dyski. To samo. Nie jest to chyba wina sprzętu, bo jeszcze miesiąc temu grałem w Hidden and Dangerous II bez źadnych problemów (powyźej 30 klatek). W inne gry np: IL2Sturmovik FB gram bez problemów.
Proszę o pomoc, moźe ktoś miał podobny problem.
Proszę o pomoc, moźe ktoś miał podobny problem.
Odpowiedzi: 4
i tu przyznaje poprzednikowi racje.
Vace City lepiej chulało na XP niź na 98
Vace City lepiej chulało na XP niź na 98
to raczej nie jest wina XP, bo jak ja grałem w Vice City to pod wina 98SE strasznie sie cieło, jak zrobilem formata i zainstlowałem XP to juz bylo normalnie:/ a moze niech kolega skombinuje patcha :?: :?: :?:
kalz:Kolega ma podobny, czasami zatrzymuje sie mu gra na kilka sekund, i są często pomieszane tekstury albo czegoś nie widać np. jedzie samochodem i niezauwaźyl muru bo go nie bylo a nagle sie pojawil i sie walnal w mur. jesli tobie sie jakos uda to powiedz w poscie to koledze naprawie, bo podejrzewam ze mamy taki sam blad.
Spotkałem się z takim czymś, winę ponosiły w tym wypadku sterowniki do karty graficznej, powiedz dla kolegi źeby sprawdził inne stery.
sermen piszesz źe wgrywałeś najnowsze detonatory, ale z powodu tego źe coś się zaczeło kisić, czy kisić się zaczęło po instalacji nowszych.
Moźliwe jest teź, źe jakiś program działający w tle zakłuca generowanie grafiki.
nie wiem czy mam rację, ale u mojego kolegi jest podobnie. tyle ze on gra w gta vice city. podejrzewam źe to moźe być wina systemu XP. Kolega ma podobny, czasami zatrzymuje sie mu gra na kilka sekund, i są często pomieszane tekstury albo czegoś nie widać np. jedzie samochodem i niezauwaźyl muru bo go nie bylo a nagle sie pojawil i sie walnal w mur. jesli tobie sie jakos uda to powiedz w poscie to koledze naprawie, bo podejrzewam ze mamy taki sam blad.
Strona 1 / 1