Problem z grafiką w niektórych grach
Witam
Konfiguracja sprzętowa w podpisie
Mam problem z niektorymi grami, a mianowicie z grafika. W grach takich jak MoHAA czy NBA 2003 grafika jest spoko, wszystkie tekstury widoczne, zadnych uchybien
W grach typu: 3d driving school, Stunt GP czy Remote Flight Simulator [niepamietam dokladnie nazwy, krotko mowiac gra w ktorej sterujemy zdalnie sterowanymi samolotami] textury zanikaja [3d driving school: nie widze samochodow, swiatel, przechodniow; Stunt GP: zanikanie tekstur, nakladanie na siebie, czarne prostokaty]. Mam najnowsze sterowniki od karty graficznej, DirectX 9.0[chyba c]. dxdiag nie znajduje zadnych problemow, testy przechodzi pomyslnie. W czym lezy problem?
pozdrawiam.
Mam problem z niektorymi grami, a mianowicie z grafika. W grach takich jak MoHAA czy NBA 2003 grafika jest spoko, wszystkie tekstury widoczne, zadnych uchybien
W grach typu: 3d driving school, Stunt GP czy Remote Flight Simulator [niepamietam dokladnie nazwy, krotko mowiac gra w ktorej sterujemy zdalnie sterowanymi samolotami] textury zanikaja [3d driving school: nie widze samochodow, swiatel, przechodniow; Stunt GP: zanikanie tekstur, nakladanie na siebie, czarne prostokaty]. Mam najnowsze sterowniki od karty graficznej, DirectX 9.0[chyba c]. dxdiag nie znajduje zadnych problemow, testy przechodzi pomyslnie. W czym lezy problem?
pozdrawiam.
Odpowiedzi: 5
sory ze tak pozno odpisuje ale nie wchodzilem na forum :)
karta to geforce 2 400mx 32mb na chipsecie creative. o ile dobrze pamietam to kiedy kupilem tego kompa to stuntgp mi chodzilo wiec byc moze cos nie tak z driverami.
pomyslalem ze moze karta ma problemy z wyswietlaniem bitmap w grach bo z tego co sie orientuje flight simulator czy 3d driving school oparty jest wasnie na bitmapach.
Karty nie bede kupowal bo w gry gram sporadycznie, jesli bede kupowal cos do kompa to caly komp ;–)
na stronie 3d driving school wyczytalem tylko tyle ze gra jest tworzona glownie na procesory firmy intel.
i takie pytanko na koniec: gdzie mozna znalezc starsze detonatory do tej grafiki? jak bede mial czas i checi to sie pobawie z tymi driverami i dam znac o wynikach.
karta to geforce 2 400mx 32mb na chipsecie creative. o ile dobrze pamietam to kiedy kupilem tego kompa to stuntgp mi chodzilo wiec byc moze cos nie tak z driverami.
pomyslalem ze moze karta ma problemy z wyswietlaniem bitmap w grach bo z tego co sie orientuje flight simulator czy 3d driving school oparty jest wasnie na bitmapach.
Karty nie bede kupowal bo w gry gram sporadycznie, jesli bede kupowal cos do kompa to caly komp ;–)
na stronie 3d driving school wyczytalem tylko tyle ze gra jest tworzona glownie na procesory firmy intel.
i takie pytanko na koniec: gdzie mozna znalezc starsze detonatory do tej grafiki? jak bede mial czas i checi to sie pobawie z tymi driverami i dam znac o wynikach.
Sheriff:Witam
W grach typu: 3d driving school, Stunt GP czy Remote Flight Simulator [niepamietam dokladnie nazwy, krotko mowiac gra w ktorej sterujemy zdalnie sterowanymi samolotami] textury zanikaja [3d driving school: nie widze samochodow, swiatel, przechodniow; Stunt GP: zanikanie tekstur, nakladanie na siebie, czarne prostokaty]. Mam najnowsze sterowniki od karty
graficznej, DirectX 9.0[chyba c]. dxdiag nie znajduje zadnych problemow, testy przechodzi pomyslnie. W czym lezy problem?
pozdrawiam.
moze masz cos z kartą jaka to karta ?? bo na gf2 sobei nemi pograsz w symulatory 3d ;/ jak widac to ci sie dziej tylko na symulatorch
Według mnie to, źe nie obsługuje sprzętowo DX8 nie ma z tym nic wspólnego. Waźne by programowo obsługiwał DX8, a jeśli i programowo nie obsługuje to sobie nie pograsz w wiele gier. Wtedy będziesz musiał sobie kupić lepszą karte.damiancore:o ile dobrze pamietam to GF 400 nie obsługuje sprzetowo juz DX8, według mnie to jest tego przyczyną.
Stunt GP powinien Ci działać normalnie bo u umnie działało kiedyś bez zaźutów nie wiem jak z resztą którą wymieniłeś bo nie mam tych gierek. Zainstaluj starego directX 8.1 i poprubój z sterownikami do grafy od najstarszych po nowsze. Na któryś powinno ruszyć.
Zdaje mi się teź, źe te gry nie były robione pod ten typ karty graficznej i dlatego występują takie problemy. Przeczytaj czy twoja grafa występuje w liście obsługiwanych kart. Jeśli nie to sobie nie pograsz.
GeForce 2 jest zgodny tylko z DirectX 7. Do tej grafiki lepiej starsze stery zainstaluj!
o ile dobrze pamietam to GF 400 nie obsługuje sprzetowo juz DX8, według mnie to jest tego przyczyną.
Strona 1 / 1