problem z grafika 8600 GTS w viscie 64 bit
witam,
mam pewien denerwujący problem,niedawno zmieniłem kompa i mam viste 64 bit zainstalowana,problem pojawia się w grach po paru czasem parenastu minutach maks 30 min. objawy są takie : gra się mroźi następnie monitor gaśnie na 2-3 sekundy i wszystko wraca do normy, jak przejde do widoku pulpitu po tym błędzie wyskakuje mi wykrzyknik z informacją :"główny sterownik ekanu przestał działać ale odzyskał sprawność"początkowo myślałem , że to wina karty graficznej(złe chłodzenie zastosowane przes producenta) ale temperatura jest oki 45 st. celc. Sterowniki mam zainstlowane najnowsze, testowałem i te od producenta i od nvidi i na wszystkich pojawia się ten sam problem.Konfiguracja kompa :
mobo Gigabyte GA-MA69G-S3H AMD 690G
proc AMD Athlon X2 64 5000+
ram Kingston 2GB (2*1 GB 800 MHz)
gaf. Palit Gf 8600 GTS 256 MB DDR3
obud Tracer z 400 W zasilacz(dobry)
system oper Vista Home Basic 64 bit OEM
Jak widzicie komp niejest najgorszy
Czy ktoś wie jak usunąć ten problem ???
z góry wielkie dzieki za pomoc
I jeszcze jedno pytanie zagadka :)
Dlaczego skoro mam karte graficzna gf 8600gts 128 bit 256MB DDR3 Palit wyśwital mi, że mam dostepnej pamięcie fizycznej 246 MB ?? gdzie sie podziało moje 10 MB i jak je odzyskać ??
pozdr.
Odpowiedzi: 4
przy WHQL też to jest (fakt że w moim wypadku zdarzy sie to może raz na miesiąc ale jest), odkąd pamiętam występuje ten błąd tyle że coraz rzadziej
niestety najnowsze stery nvidia iepomogly dalej jest ten problem....
Też mi się wyświetlał parę razy taki komunikat jak korzystałem ze sterowników BETA. Ściągnij te oficjalne, WHQL z Nvidii. Przed instalacją koniecznie usuń poprzednie.
to wina sterowników (mam viste 32 bit) i od święta mam taki błąd, sterowniki nie są po prostu w pełni dopracowane a co do pamięci to nie wiem bo mnie wyświetla 256 MB
Strona 1 / 1