Problem z grą CRASHDAY

Witam.
Nie wiedziałem gdzie ten temat mam umieścić więc dałem go tutaj.Z gury przepraszam ja nie tu.
Mam problem a raczej 2 problemy z grą CRASHDAY(pełna wersja)–chodzi bez plytki.
Jak juź ja zainstalowałem i włączyłem wszystko jest OK.Gry juź wybrałem w jakiej chcę grac planszy zaczyna sie logować gra.Po zalogowaniu gry robi się cały ciemny monitor i po 4 sekundach wyłancza się sam(komputer nadal chodzi i gra teź!!!).Dopiero jak nacisne klawisz LOG(start) to monitor sie włancza i moge zacząć grać.Tak samo miałem z inną grą, grałem i tez monitor sie wyłączył.
ale to nie jedyny problem.
Jak juz sobie gram w CRASHDAY to po gdzieś tak 30 minutach wyskakuje pewien komunikat i gra sie całkowicie wyłancza.
Czym sa spowodowane te problemy.Bardzo prosze o pomoc.To waźne dla mnie.
A to zdiecie mego komunikatu co wyskoczył.

Odpowiedzi: 14

Coolśema też mam crashdaya i wychodzi mi to samo co Abaxdin zaistalowałem patche 1.1 i to samo może masz rip ?Sad
martys1
Dodano
28.08.2006 14:44:31
Mam taki problem!!!!!
Zainstalowale giere i wszystko jest klasa, oprócz jednego!!!!
Fury nie maja kolorów.
Czym moze byc to spowodowane i czy moglbym prosic o jakas rade!!?
Pozdrawiam
rudd82
Dodano
21.04.2006 21:05:11
Anaxdin ja widze źe masz nieaktywne "Przyspieszenie Teksturowania AGP", powinno być aktywne. Masz napewno zainstalowane sterowniki płyty głównej?

MATIx5m ty jaśniej napisać o co chodzić, albo tate do komputera poproś.
spiderko
Dodano
17.03.2006 11:28:39
  • Jakub11PL 10.06.2006 23:34:02

<P>e niewiesz czemu mi ciągle wyskakuje (fille...\popcore\engine.cpp,line 173</P> <P>Track stack plis odpowiedz na moje gg nawet jak będe niedostępny 7732894 lub na maila <A href="mailto:sedziak11@wp.pl">sedziak11@wp.pl</A> </P> <P>pozdro Jakub</P>

ej mam problem ten sam co kolega co napisał tez mi wyskakuje ten sam błod niewiem co zrobic jaka jest strona producenta pisac na mojego emil matix5m@op.pl :?:
MATIx5m
Dodano
17.03.2006 11:18:13
A sorki mam 512MB RAM.Pomyliłem sie sorki.
Zmiejszałem rozdzielczość gry na najmniejszą i dalej to samo.
W dxdiag – po teście co pisałeś nie wykryto źadnego błedu
A sa nowsze do mojej karty graficznej sterowniki ale pytałem się na forum czy moge je zainstalować (Omege)i powiedzieli źe pół na pół–bedzie chadziać badz nie bedzie("wykruszy mi karte").
Co do defragmetecji to jest ok(robiłem ja po zainstalowaniu gry odrazu :)).
––––––
PS.
Na kompie mam poukładane (po prostu panuje ład) i dbam o to źeby sprawnie chodził i nie było śmietniku na nim.

A to zdięcie kolejnez dxdiag

Hm...nie moge się zarejestrowac na te forum gry nie wiem czemu.Tam jest polski topik i tam bym zapytał o ten błąd.
Anaxdin
Dodano
07.03.2006 21:25:04
Anaxdin:
A co wymagać to spełniam te wymagania
–pamięć–256MB
256 nie równa sie 512. Tak w gwoli ścisłości.

–Direct X 9.0c (included on DVD) :arrow: DirectX zawarta na DVD.
–similar with pixel shader and vertex shader support :arrow: podobna z obsługą pixel shader i vertex shader .
–Audio: DirectX compatible sound card :arrow: DirectX kompatybilny z karta dźwiękową.

Twój ostatni komunikat:
nie wszystki zasoby zostały wyzwolone.

Stestuj sobie dxdiag'iem z start–>uruchom, czy nie ma źadnych błędów w grafice.

Mógłbyś spróbować zainstalować inne sterowniki do karty graficznej.
Co do tempa odświeźania ekranu? Próbowałes grac przy zmianie na inne nmiejsze/wieksze?

Podobno, przy pomocy programu "3D Analyzer", moźna uruchomić grę nawet jak karta nie jest obsługiwana, choc Twoj problem wydaje się inny spróbować moźna.
Czy nie masz przypadkiem za duzo aplkacji działających w tle? antywirus wyłączony? zdefragmentuj sobie równeź dysk. Jak z wolnym miejscem na dysku? Masz mało ramu więc warto by sprawdzić.

PS.
Ja angielski tez znam słabo, ale biorę jakis słownik, czy to on–line czy zwykły do ręki, i sprawdzam. http://www.ling.pl/

Aha, prosiłbym równieź abys wklejał, samo okienko z błędem, bo nie potzrebnie jest ten czarny ekran.
damiancore
Dodano
07.03.2006 13:54:02
No dobra a dzisiaj sobie pograłem troszke i wyskoczył taki komunikat

A co wymagać to spełniam te wymagania
–procesor–2.4GHz
–pamięć–256MB
–nie mam DVD–ta gra teź jest na CD,bo ja mam na CD
–Karta Video–128MB Radeon 9200 Secondary
–DirectX 9.0c–najnowszy z lutego 2006

Ale nie rozumie tego:
–Direct X 9.0c (included on DVD)
–similar with pixel shader and vertex shader support
–Audio: DirectX compatible sound card

Dzieki za rade co do tych linków co podałeś(głównie 1 i 3 link).Jest to o co mi chodzi co do błędu co mi wyskakuje po pewnym czasie grania,ale nie wiem co tam pisze :(:(:(:(.Czemu ja nie znam angielskiego :(:(

Trza jakiś program skołowac co tłumaczy tekst z anglika na polski.
Anaxdin
Dodano
07.03.2006 00:36:37
Dobra.

Wszedłem na forum tej gry, a źem leniwy tylko troszke poszukałem.
Spełniasz wymagania tej gry (minimalne)?
Minimum requirements:
Processor: 1.5 Ghz
Operating System: Windows 2000, Windows XP
Memory: 512 MB RAM
DVD–ROM Drive: X6
Harddisk Space: 1 GB
Video: 64MB DirectX 8.1 compatible graphics card (GeForce 3/Radeon 8500/similar with pixel shader and vertex shader support)
Audio: DirectX compatible sound card
Direct X 9.0c (included on DVD)

http://www.crashday–game.de/forum/viewtopic.php?t=1153&highlight=assertion
http://www.crashday–game.de/forum/viewtopic.php?t=1519&highlight=assertion
http://www.crashday–game.de/forum/viewtopic.php?t=1578&highlight=assertion

Niby błędy troszkę inne, ale sprawdź. Jak nie znasz języka – to słownik w łape i do roboty.
damiancore
Dodano
06.03.2006 18:00:24
A co do przyklejonego to raczej wszystko jest ok co tam pisze z rad.
DirectX najnowszy,nie wina karty dzwiekowej, a akcelelator AGP nie dostepny u mnie jest.
Ale cosika nie tak jednak.A karte grafiki mam Radeon 9200 128MB LE Famili ,Secondary
A AGP mam ustawione na x4 choć dostepne teź mam x8.
Anaxdin
Dodano
06.03.2006 15:07:17
Byłem na stronie producenta(tej gry) i nie ma patcha chyba...bo tam pisze po angielsku a ja nie znam tego jezyka.
Byłem w temacie przyklejonym.
Prędzej miałem demo tej gry i teź mi się tak działo oprucz tego błędu.
A co do cytatu to nie wiem jak to mam zrobić.
Anaxdin
Dodano
06.03.2006 15:00:39
Zrobiłeś tak jak zostało napisane w cytacie?

No patche. Moźe producent wydał jakieś poprawki/usprawnienia do gry, które warto zainstalować.

Byłeś w temacie przyklejonym?

PS.
Postaraj sie odpowiadać na pytania, to ewentualnie szybciej uporamy się z problemem.
damiancore
Dodano
05.03.2006 18:59:50
w podglądzie zdaźeń pisze tylko źe "Sterownik wykrył błąd wewnętrzny w swoich strukturach danych dla."
No znalazłem cosik ale to duźo nie pisze, tylko taka rada

Zsynchronizuj ustawioną rozdzielczość monitora w systemie i gry.Moźe ma problemy ze złapaniem rozdzielczości gry

No moźe mam ale to się dzieje w czasie grania a nie przy włanczaniu gry.
A co z drugim problemem...????ten problem mnie bardziej interesuje.
Anaxdin
Dodano
05.03.2006 14:39:05
jakie patche...?
Anaxdin
Dodano
05.03.2006 14:29:35
Próbowałeś zainstalować grę na nową?
Czy podgląd zdarzeń coś mówi o błędach?
O wyłączającym się monitorze to juź było – przeszukaj archiwum.

Moźesz teź się zastosować do porad w jednym z tematów przyklejonych.

Byłes na steronie producenta Gry? Jest napisane cos o tym na ich forum? Najnowsze patche wgrane?
damiancore
Dodano
05.03.2006 11:03:36
Anaxdin
Dodano:
04.03.2006 20:43:52
Komentarzy:
14
Strona 1 / 1