Problem z głośnością

Witam,

mam nastepujący problem...
Kiedy słucham muzyki przez słuchawki wszytsko jest oki, ale kiedy słucham muzyki przez głośniki na maxa – poziom głośności jest bardzo słaby.. Muzyka leci bardzo cihcho...
Podobna sytuacja jest w przypadku mikrofonu... Kiedy rozmawiam przez Skypa znajomi musza mnie miec podlosniona na maxa zeby mnie slyszec...(ps. poziom mikrofonu mamustawiony na maxa)

Byc moźe ma jakies problemy z karta dzwiekowa. Aole jak moglabym to sprawdzic. mam karte dzwiekowa Realtek AC97 Audio...Moze trzeba zainstalowac jakies sterpwniki. jezeli tak to prosze o pomoc w wyborze wersji oraz miejsca skad mozna sciagnac te sterowniki.

Bede bardzo wdzieczna za pomoc. :)
Bifowa

Odpowiedzi: 2

DEzieki za odpowiedz, ale jestem laikiem i nieiwle zrozumialam z Twojego postu. mnam trzy otworki przy karcie dziwekowej: niebieski, czerwonu i zielony.... Jak masz cierpliwosc tto wytlumacz mi dookladniej co powinnam zrobic.

Bede b. wdzieczna.

Bifowa
Bifowa
Dodano
01.09.2005 01:02:28
zobacz czy na Karcie dziwekowej Nie masz zworki PREAMP.... czy cos podobnego.... w starszych modelach kart bylo tak.... miales karte z 4 zlaczami IN, OUT , OUT speaker, MIC – w innych modelach miales 3 zlacza IN, OUT, i MIC.... i na PCB karty mozna bylo znalesc Jumperka ktopry przestawial Ci tryb OUT w tryb LINE OUT lub SPEAKER opcja SPEAKER uzywa przedwzmacniacza karty... tak ze na glosnikach Gra lepiej (Glosniej) co do Miktrofonu.. hmm moze operacja jest analogiczna.. zajrzyj na PCB karty lub do inst. Obslugi...
TzaR
Dodano
31.08.2005 23:11:19
Bifowa
Dodano:
30.08.2005 23:08:05
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1