problem z głośnikami 4.1
Odpowiedzi: 3
-
<p>Subwoofer mam podłączony tylko zielonym kablem, bo jak podłącze czarnym to przednie głośniki nie działają...Wogole nie wiem do czego służy ten kabelek z czarną wtyczką. Przednie głośniki podłączone są do subwoofera bezpośrednio, a tylne przez kabel z czerwoną(tylny prawy głośnik) i białą(tylny lewy głośnik) wytczką, również nie wiem do czego on służy i czy on coś zmienia.Tak muzyka leci z winampa, jeśli chodzi o ustawienie w xp to może ustawić głośniki systemu surround sound?Bo jako kwadrofoniczne to tylko 4 głośniki są ustalone, a jest jeszcze subwoofer(chyba że on nie odgrywa tu zbyt dużej roli). A ten soft creative to w jakiej zakładce mam ustawić bo nie mogę coś tego znaleźć.<br /><br /> </p>
-
Zgadza sie ustawiasz nie kwadrofoniczne tylko surround, moj blad przeoczylem .1. Co do softu creative tez nie doczytalem ze jej nie posiadasz a jedynie planujesz jaj zakup.. wiec ..rownie dobrze moze to byc soft Twojej karty dzwiekowej. Cos jak surround Mixer itd.itp. <br />
A może w sterowniku karty muzycznej wystarczy przestawić z trybu stereo na tryb 5.1.
Sprawdź ustawienia sterownika dzwięku dokładnie - metoda prób i błędów.