problem z głośnikami 4.1

Więc tak,dostałem głosniki creative fps1500 (4.1) podłączyłem i mam z nimi pewien problem. Dokładniej chodzi mi o działanie dwóch tylnych głośników. wziąłem test głosników w programie do ustawień dźwięku od asusa(narazie dźwiękówka jest z płyty, ale to powinno się niedługo zmienić). W tym teście każdy głośnik z osobna jest sprawdzany jak działa, więc najpierw przedni prawy: działa, przedni lewy: działa, a tylne?? nie działają...po prostu cisza Huh? .Kiedy włącze muzykę to wszystkie głośniki grają, gdy włacze jakąś grę to tylne głosniki zachowują się identycznie jak przednie. Nie znam się zbytnio na głośnikach, bo wcześniej miałem zwykłe 2.0 więc proszę o pomoc.

Odpowiedzi: 3

Skoro sluchajac muzyki (a domniemam ze jest to rola winampa) wszystko gra to glosniki same w sobie podlaczona sa prawidlowo. Zacznij od konfiguracji w Windowsie (znowu domniemam ze Xp) panel sterowania -> dzwieki i urzadzenia audio -> ustawienia glosnikow -> zaawansowane -> w ustawieniach glosnikow wybierz "glosniki kwadrafoniczne". A na koniec soft creativa..
AdasB
Dodano
29.09.2006 19:40:57
Hmm jakie kable od głosników masz podłączone do kompa.Jak chcesz żeby wszystkie chodził to podłącz tylko czarny i zielony
Razor 2 k
Dodano
29.09.2006 16:36:37
  • piątas 29.09.2006 20:28:23

<p>Subwoofer mam podłączony tylko zielonym kablem, bo jak podłącze czarnym to przednie głośniki nie działają...Wogole nie wiem do czego służy ten kabelek z czarną wtyczką. Przednie głośniki podłączone są do subwoofera bezpośrednio, a tylne przez kabel z czerwoną(tylny prawy głośnik) i białą(tylny lewy głośnik) wytczką, r&oacute;wnież nie wiem do czego on służy i czy on coś zmienia.Tak muzyka leci z winampa, jeśli chodzi o ustawienie w xp to może ustawić głośniki systemu surround sound?Bo jako kwadrofoniczne to tylko 4 głośniki są ustalone, a jest jeszcze subwoofer(chyba że on nie odgrywa tu zbyt dużej roli). A ten soft creative to w jakiej zakładce mam ustawić bo nie mogę coś tego znaleźć.<br /><br />&nbsp;</p>

• AdasB 29.09.2006 21:02:33

Zgadza sie ustawiasz nie kwadrofoniczne tylko surround, moj blad przeoczylem .1. Co do softu creative tez nie doczytalem ze jej nie posiadasz a jedynie planujesz jaj zakup.. wiec ..rownie dobrze moze to byc soft Twojej karty dzwiekowej. Cos jak surround Mixer itd.itp. <br />

A może w sterowniku karty muzycznej wystarczy przestawić z trybu stereo na tryb 5.1.

Sprawdź ustawienia sterownika dzwięku dokładnie - metoda prób i błędów.

JNJN
Dodano
29.09.2006 15:00:15
piątas
Dodano:
28.09.2006 19:19:53
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1