Problem z GG i profilami w Xp

Witam. Mam 2 profile zalozeone w xp. Z jednego korzystam ja z drugiego siostra. Moj profil posiada haslo i jestem adymistratorem komputera. Profil siostry to profil z ograniczeniami. Problem polega na tym, ze jak zainstaluje gg i wrzuce tam folder users z lista kontaktow (moja i siostry) to na moim profilu wszystko chodzi jak trzeba. Gdy zas sie wyloguje i wejde na profil siostry to gg dziala, ale niedostepne jest archiwum. Nie mozna tez dodac nowej osoby. Co z tym zrobic? Prubowalem juz instalowac gg przez profil siostry. Nic z tego wyskakuje blad.
Prosze o pomoc.
Mariusz

Odpowiedzi: 5

zebu moc nadawac prawa dostepu musisz wylaczyc proste udostepnianie:
narzedzia–>opcje folderow–>widok–>uzyj prostego udostepniania(zalecane). trzeba to doznaczyc, znalezc katalog z profilami GG (nie wiem czy nie jest przypadkiem podkatalogiem GG, bo uzywam tlen ,ale mozesz sprobowac nadac uprawnienia do calego katalogu GG). Zaznaczyc katalog–>wlasciwosci–>zabezpieczenia. na liscie u gory zaznaczasz nazwe uzytkownika ktory mam miec prawo do zapisu a na dole wybierasz pelna kontrola. potem zastosuj i juz powinno dzialac. zeby zmienic te ustawienia musisz byc zalogowany jako daministrator
zerone
Dodano
25.06.2004 20:54:48
Ty nie masz go udostępniać, tylko nadać mu prawa dostępu, a dokładnie odczyt i zapis dla uźytkownika: twoja_siostra (podać własciwe imię). Prawym na własciwosciach tego katalogu.
UPDATE: Folder z profilami jest IMHO w documents & settings i pewnikiem jest ukryty ;), ale gg nie mam to niewiem dokładnie.
Anonymous
Dodano
25.06.2004 13:56:36
Gdzie jest ten folder users, bo go u siebie znalezc nie moge?
Gagman
Dodano
25.06.2004 13:55:38
Nie da sie zmienic udostepnienia folderu GG ani tez samego folderu users z kontaktami. Pisze tylko, ze aby udostepnic ten folder nalezy go przeniesc do folderu "dokumenty udostepnione". Czy jest jakis inny sposob na normalne korzystanie z gg przy 2 profilach?
Mariusz
mst14
Dodano
25.06.2004 12:50:28
zaloguj sie jako administrator, wejdz do program files, znajdz katalog z gg i zmien prawa dostepu tak, aby siostra miala prawo do jego modyfikacji
zerone
Dodano
25.06.2004 01:42:01
mst14
Dodano:
24.06.2004 23:20:19
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1